Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem

Bezea cocos :

7 albusuri

7 lg zahar

150 g cocos

2 lg faina

 

Crema 1 :

7 galbenusuri

200 g zahar

100 ml lapte

300 g unt

esenta de vanilie

 

Crema 2 :

1 plic budinca caramel (40 g)

4 lgt ness

100 g zahar

350 ml lapte

250 g unt

 

3-4 pachete biscuiti Biskrem duo (150 g are pachetul)

1/2 cana espresso tare neindulcit

 

Decor :

fulgi de ciocolata alba

fulgi de ciocolata neagra

 

Mod de preparare Prajitura Biskrem :

Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma cocos-ul amestecat cu faina. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Crema 1 : intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, punem galbenusurile si zaharul ; le mixam putin, adaugam laptele si punem compozitia pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa putin. Adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam , apoi adaugam cate 1 lg din crema racita.

Crema 2 : praful de budinca caramel il amestecam cu ness-ul si zaharul, apoi adaugam laptele si punem pe foc pana se ingroasa. Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.

Asamblare : bezea cocos- crema1- biskrem inmuiati in espresso- crema 2-fulgi de ciocolata alba si fulgi de ciocolata neagra.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4