Prajitura Biskrem
Bezea cocos :
7 albusuri
7 lg zahar
150 g cocos
2 lg faina
Crema 1 :
7 galbenusuri
200 g zahar
100 ml lapte
300 g unt
esenta de vanilie
Crema 2 :
1 plic budinca caramel (40 g)
4 lgt ness
100 g zahar
350 ml lapte
250 g unt
3-4 pachete biscuiti Biskrem duo (150 g are pachetul)
1/2 cana espresso tare neindulcit
Decor :
fulgi de ciocolata alba
fulgi de ciocolata neagra
Mod de preparare Prajitura Biskrem :
Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma cocos-ul amestecat cu faina. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Crema 1 : intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, punem galbenusurile si zaharul ; le mixam putin, adaugam laptele si punem compozitia pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa putin. Adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam , apoi adaugam cate 1 lg din crema racita.
Crema 2 : praful de budinca caramel il amestecam cu ness-ul si zaharul, apoi adaugam laptele si punem pe foc pana se ingroasa. Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.
Asamblare : bezea cocos- crema1- biskrem inmuiati in espresso- crema 2-fulgi de ciocolata alba si fulgi de ciocolata neagra.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii