Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem

Bezea cocos :

7 albusuri

7 lg zahar

150 g cocos

2 lg faina

 

Crema 1 :

7 galbenusuri

200 g zahar

100 ml lapte

300 g unt

esenta de vanilie

 

Crema 2 :

1 plic budinca caramel (40 g)

4 lgt ness

100 g zahar

350 ml lapte

250 g unt

 

3-4 pachete biscuiti Biskrem duo (150 g are pachetul)

1/2 cana espresso tare neindulcit

 

Decor :

fulgi de ciocolata alba

fulgi de ciocolata neagra

 

Mod de preparare Prajitura Biskrem :

Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma cocos-ul amestecat cu faina. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Crema 1 : intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, punem galbenusurile si zaharul ; le mixam putin, adaugam laptele si punem compozitia pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa putin. Adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam , apoi adaugam cate 1 lg din crema racita.

Crema 2 : praful de budinca caramel il amestecam cu ness-ul si zaharul, apoi adaugam laptele si punem pe foc pana se ingroasa. Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.

Asamblare : bezea cocos- crema1- biskrem inmuiati in espresso- crema 2-fulgi de ciocolata alba si fulgi de ciocolata neagra.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...