Foi :
1/2 cana zahar
1/2 cana miere
1/2 lg bicarbonat
2 oua
400 g faina
Crema :
300 ml lapte
3 lg gris
200 g unt
150 g zahar pudra
coaja rasa de lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
1 borcanel gem de caise
Mod de preparare :
Foi : intr-un castron mixam spuma ouale cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, adaugam mierea, bicarbonatul si faina. Omogenizam , apoi acoperim aluatul din castron cu o folie si il lasam de seara pana dimineata in camera.
A doua zi framantam bine aluatul, il impartim in 4 si coacem 4 foi pe fundul unei tavi (25*35 cm). Presaram faina pe masa de lucru , asezam aluatul si intindem cu sucitorul . Daca mai trebuie mai adaugam faina pentru a le intinde usor. Le coacem (atentie ca se coc foarte repede), apoi cand se racesc stergem surplusul de faina de pe foi.
Crema : fierbem grisul cu laptele, apoi il lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, adaugam zaharul pudra , mixand cateva minute. Adaugam cate o lingura din grisul rece. Crema obtinuta o impartim in 2.
Asamblare : foaie-1/2 crema-foaie-gem de caise-foaie-1/2 crema-foaie
Cine doreste poate intinde o glazura de ciocolata deasupra : 150 g ciocolata, 2 lg unt, 4 lg lapte.
Foarte bune foile si usor de lucrat cu aluatul.
Sursa mea : dna Tantza , vecina mea, care face cele mai bune prajituri 🙂
Spor la prajiturit ! 🙂














Bicarbonatul il stingeti cu ceva?
nu
Buna ziua. Cred ca ar trebui revazuta aceasta reteta,am facut o de 2 ori,de fiecare data mi a iesit putin aluat(am tava exact ca cea din poza).In rest,este delicioasa. Am testat mai multe retete de acest gen,dar aceasta are un gust special.
Buna ziua
Eu am facut o singura data reteta. Am primit-o de la o vecina, care o face foarte des. Nu stiu ce sa spun… o repet odata cand voi avea mai mult timp…