Foi cu miere si crema cu gris

 

DSC_0721

Foi :

1/2 cana zahar

1/2 cana miere

1/2 lg bicarbonat

2 oua

400 g faina

 

Crema :

300 ml lapte

3 lg gris

200 g unt

150 g zahar pudra

coaja rasa de lamaie

zeama de la 1/2 lamaie

 

1 borcanel gem de caise

 

Mod de preparare :

Foi : intr-un castron mixam spuma ouale cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, adaugam mierea, bicarbonatul si faina. Omogenizam , apoi acoperim aluatul din castron cu o folie si il lasam de seara pana dimineata in camera.

DSC_0707

A doua zi framantam bine aluatul, il impartim in 4 si coacem 4 foi pe fundul unei tavi (25*35 cm). Presaram faina pe masa de lucru , asezam aluatul si intindem cu sucitorul . Daca mai trebuie mai adaugam faina pentru a le intinde usor. Le coacem (atentie ca se coc foarte repede), apoi cand se racesc stergem surplusul de faina de pe foi.

DSC_0714

   Crema : fierbem grisul cu laptele, apoi il lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, adaugam zaharul pudra , mixand cateva minute. Adaugam cate o lingura din grisul rece. Crema obtinuta o impartim in 2.

DSC_0712 DSC_0713

 Asamblare : foaie-1/2 crema-foaie-gem de caise-foaie-1/2 crema-foaie

DSC_0696

Cine doreste poate intinde o glazura de ciocolata deasupra : 150 g ciocolata, 2 lg unt, 4 lg lapte.

DSC_0719

DSC_0721 DSC_0738

Foarte bune foile si usor de lucrat cu aluatul.

Sursa mea : dna Tantza , vecina mea, care face cele mai bune prajituri 🙂

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. gyna

    Bicarbonatul il stingeti cu ceva?

    Răspuns
  2. Romina

    Buna ziua. Cred ca ar trebui revazuta aceasta reteta,am facut o de 2 ori,de fiecare data mi a iesit putin aluat(am tava exact ca cea din poza).In rest,este delicioasa. Am testat mai multe retete de acest gen,dar aceasta are un gust special.

    Răspuns
    • miremirc

      Buna ziua
      Eu am facut o singura data reteta. Am primit-o de la o vecina, care o face foarte des. Nu stiu ce sa spun… o repet odata cand voi avea mai mult timp…

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza Blat : 4 oua 110 g unt topit 450 ml lapte 170 g zahar esenta de vanilie 450 g faina 2+1/2 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu   Umplutura : 180 g unt moale 80% 170 g zahar 1 lgt scortisoara 2 lg faina  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11