Foi cu miere si crema cu gris

 

DSC_0721

Foi :

1/2 cana zahar

1/2 cana miere

1/2 lg bicarbonat

2 oua

400 g faina

 

Crema :

300 ml lapte

3 lg gris

200 g unt

150 g zahar pudra

coaja rasa de lamaie

zeama de la 1/2 lamaie

 

1 borcanel gem de caise

 

Mod de preparare :

Foi : intr-un castron mixam spuma ouale cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, adaugam mierea, bicarbonatul si faina. Omogenizam , apoi acoperim aluatul din castron cu o folie si il lasam de seara pana dimineata in camera.

DSC_0707

A doua zi framantam bine aluatul, il impartim in 4 si coacem 4 foi pe fundul unei tavi (25*35 cm). Presaram faina pe masa de lucru , asezam aluatul si intindem cu sucitorul . Daca mai trebuie mai adaugam faina pentru a le intinde usor. Le coacem (atentie ca se coc foarte repede), apoi cand se racesc stergem surplusul de faina de pe foi.

DSC_0714

   Crema : fierbem grisul cu laptele, apoi il lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, adaugam zaharul pudra , mixand cateva minute. Adaugam cate o lingura din grisul rece. Crema obtinuta o impartim in 2.

DSC_0712 DSC_0713

 Asamblare : foaie-1/2 crema-foaie-gem de caise-foaie-1/2 crema-foaie

DSC_0696

Cine doreste poate intinde o glazura de ciocolata deasupra : 150 g ciocolata, 2 lg unt, 4 lg lapte.

DSC_0719

DSC_0721 DSC_0738

Foarte bune foile si usor de lucrat cu aluatul.

Sursa mea : dna Tantza , vecina mea, care face cele mai bune prajituri 🙂

Spor la prajiturit ! 🙂

 

4 Comentarii

  1. gyna

    Bicarbonatul il stingeti cu ceva?

    Răspuns
  2. Romina

    Buna ziua. Cred ca ar trebui revazuta aceasta reteta,am facut o de 2 ori,de fiecare data mi a iesit putin aluat(am tava exact ca cea din poza).In rest,este delicioasa. Am testat mai multe retete de acest gen,dar aceasta are un gust special.

    Răspuns
    • miremirc

      Buna ziua
      Eu am facut o singura data reteta. Am primit-o de la o vecina, care o face foarte des. Nu stiu ce sa spun… o repet odata cand voi avea mai mult timp…

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...