Ingrediente :
piept de pui cu piele si os (circa 1 kg)
1 ceapa medie
2 morcovi mici
1 telina mica
1 patrunjel
1/2 cana orez
1-2 lg ulei
200 ml smantana
3 galbenusuri
zeama de la 1 lamaie
patrunjel verde tocat
Mod de preparare :
Intr-o oala punem apa cu sare si pieptul de pui la fiert. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta. Spuma care se ridica la suprafata o luam si o aruncam. Intr-o alta oala punem uleiul si legumele tocate. Punem pe foc pana se calesc putin, fara sa le ardeam, adaugam orezul spalat bine in cateva ape. Amestecam si adaugam supa strecurata peste legumele calite. Lasam pe foc circa 15-20 minute. Intr-un castron amestecam smantana cu galbenusurile si, putin cate putin adaugam din ciorba. Amestecul il turnam peste ciorbacare nu mai este pe foc. Adaugam apoi pieptul de pui taiat bucatele, zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat. Daca mai treuie sare, mai adaugam.
Spor la gatit ! 🙂
Cred ca n-am mai gatit o ciorba de cateva luni bune. Noroc ca mi-a lasat gura apa ciorba ta, cred ca ma apuc sa fac si eu una.
Spor la gatit ! 🙂