Ingrediente :
220 g faina
150 g migdale macinate
1 lgt esenta de migdale
100 g zahar pudra
200 g unt
100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
Mod de preparare :
Framantam din toate ingredientele, cu exceptia ciocolatei, un aluat moale. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute. Din aluat luam bucati, pe care le rulam sul, de lungimea unui deget. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ele. Eu am obtinut circa 60 bucati.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade , circa 10 minute. Lasam sa se raceasca.
Ciocolata o topim , apoi trecem ambele capete ale betisoarelor cu migdale prin ciocolata topita. Le asezam pe o tava , unele langa altele . Cine doreste poate folosi si ciocolata alba.
Excelente ! Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa : https://www.coolinarika.com/recept/ljesnjak-stapici/
0 Comentarii