Aluat :
400 g faina
200 g unt
90 g zahar pudra
esenta de vanilie
un praf de sare
1 plic praf de copt (10 g)
2 oua
Umplutura :
1,5 lg scortisoara
70 g zahar
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale de la temperatura camerei, pana devin ca nisipul, apoi adaugam ouale si esenta de vanilie. Aluatul obtinut il impartim in 2 bile, pe care le invelim in folie alimentara si le dam la frigider pentru 40 minute.
Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul pe masa usor infainata , apoi presaram jumatate din cantitatea de umplutura. Rulam strans , apoi feliem cu un cutit bine ascutit. Asezam fiecare spirala obtinuta in tava mare de la aragaz , tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ele. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.
Lasam spiralele sa se raceasca, apoi le servim langa o ceasca cu cafea espresso.
Spor la prajiturit ! 🙂
daca fursecurile sunt taiate prea gros se intaresc si nu mai au aceeasi consistenta