Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Aluat :
500 g faina
un praf de sare
7 g drojdie uscata (1 plic)
180 ml lapte
100 g zahar
100 g unt
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
3 galbenusuri
1 ou

Umplutura :
200 g nuci macinate
2 albusuri
4 lg zahar
1 lg cacao
1 lg rom

Uns deasupra :
1 galbenus
3 lg lapte

Mod de preparare Cozonac cu nuca :

           Aluat : punem intr-o craticioara, pe foc, laptele amestecat cu zaharul si zaharul vanilat.  Lasam pe foc pana fierbe putin laptele si zaharul se topeste. Dam deoparte si adaugam coaja rasa de lamaie. Lasam sa se racoreasca putin. Intr-un lighenus de plastic cernem faina, adaugam praful de sare, drojdia uscata, laptele racorit ( dar nu fierbinte ), esenta de vanilie, untul topit si racorit si el, cele 3 galbenusuri, oul intreg si framantam pana cand obtinem un aluat elastic. Ungem cu ulei aluatul si il asezam in lighenasul de plastic. Il acoperim cu un prosopel curat si apoi il asezam intr-un loc ferit de curentii de aer.

Lasam sa dospeasca 1 ora.

        Umplutura : mixam spuma tare cele 2 albusuri, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste . Aceasta bezea o amestecam cu nucile macinate, cu rom-ul si pudra de cacao. Omogenizam, amestecand cu o lingura , prin rasturnare.

Aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in 2. Fiecare parte o intindem cu mainile si asezam umplutura.

Rulam cele 2 parti, apoi le impletim si le asezam in tr-o tava de cozonac (31*16 cm) tapetata cu hartie pentru copt.

Lasam cozonacul in tava sa creasca, pentru inca 1 ora, il ungem cu galbenus de ou amestecat cu 3 linguri de lapte, apoi il dam la cuptorul preincalzit.

Dupa 20 minute , daca observati ca se rumeneste prea tare coaja cozonacului, asezati o hartie de copt peste el si lasati mai departe la cuptor. (cam 40-45 minute in total)

Cozonac cu nuca

Lasam cozonacul sa se raceasca, acoperit cu un prosopel curat, apoi putem felia si servi.

Cozonac cu nuca
Cozonac cu nuca
Cozonac cu nuca

 

Un cozonac cu nuca absolut delicios si pufos !

Sursa mea de inspiratie .

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. Cristina

    Arata senzational!!!Multumim pentru participare!

    Răspuns
  2. Mirela Goleanu

    Daca nu erai tu, cine stie cand imi gaseam timp sa postez un cozonac … 🙂

    Răspuns
  3. Adina

    Felicitari pentru acesti cozonaci infuriati!:)

    Răspuns
  4. Timea

    Ce frumos si bun!

    Răspuns
  5. Anonymous

    o reteta f buna .Felicitari!!!!!am incercat-o si mi-au iesit fff buni si frumosisi pufosi

    Răspuns
  6. Cristina V

    Wow! Asta chiar arata superprofi! Nice! Faina si ideea chiftelutelor in aluat. La mai multe :)!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa placinta greceasca cu gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2