Tarta cu mac si branza de vaci

Tarta cu mac si branza de vaci

Tarta cu mac si branza de vaci

Aluat :
75 g unt moale
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
175 g faina
1/2 plic praf de copt
50 ml lapte


Crema de mac :
200 g mac
80 g zahar
3 oua
1 lg rom
100 g faina
1/2 lgt praf de copt
25 g unt moale

Crema de branza :
500 g branza de vaci
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lg esenta de vanilie
20 g unt moale
2 oua
50 g faina
1/2 lgt praf de copt

Decor :
zahar pudra

Mod de preparare Tarta cu mac si branza de vaci :

 Aluat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi pe rand ouale, iar la final faina amestecata cu praful de copt si laptele (ultimele doua ingrediente le alternam).

       Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm), tapetata cu hartie de copt.
       Crema de mac : amestecam macul cu zaharul, apoi adaugam ouale pe rand, untul moale taiat bucatele, zaharul si zaharul vanilat, rom-ul si faina amestecata cu praful de copt.

Crema de mac o intindem peste aluatul din forma rotunda.

       Crema de branza de vaci : mixam branza de vaci cu untul moale, ouale, zaharul si zaharul vanilat, esenta de vanilie, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Pentru a obtine o consistenta mai cremoasa , am folosit blenderul vertical.

       Crema de branza o intindem peste crema de mac din forma de tarta.
       Coacem tarta la foc mediu, timp de 40-45 minute.
       Tarta o lasam sa se raceasca in forma, apoi o scoatem, presaram zahar pudra cu aroma de vanilie, o feliem si o servim.
 Un deliciu de tarta , care se face foarte repede 🙂
Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. mihaela

    ce deliciu!
    am facut si eu acum vreo 2 ani ceva asemanator.combinatia mac-branza e perfecta!
    un week-end cu soare sa ai!

    Răspuns
  2. Adina

    Maxime felicitari,arata super tare!:)

    Răspuns
  3. Cristina

    Arata super delicios! imi plac astfel de prajituri!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura deliciosa

Prajitura deliciosa

Prajitura deliciosa   Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao   Bezea cu nuci : 5 albusuri 200 g zahar 90 g nuci macinate 1 lg faina 1 lg cacao   Crema vanilie : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina esenta de vanilie 500 ml lapte...

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11