Blat :
6 albusuri
6 lg zahar
1 lg rom
4 lg faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
Crema :
6 galbenusuri
6 lg zahar
2 plicuri budinca de vanilie (80 g)
700 ml lapte
200 g unt
80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
30 g cocos
300 g piscoturi
200 ml cafea espresso indulcita putin
Glazura :
180 g ciocolata cu capsuni Milka
1 lg unt
3 lg lapte
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma. Adaugam rom-ul treptat, apoi faina cu praful de copt cernute, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi cu praful de budinca, iar la urma cu laptele . Punem pe foc mediu , amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul pudra , apoi cate o lingura din crema racita. Impartim in 2. O parte o amestecam cu cele 30 g cocos, iar o parte ramane simpla.
Asamblare : blat- 1/2 crema vanilie cu cocos- piscoturi inmuiate in cafea espresso usor indulcita-1/2 crema vanilie- glazura de ciocolata (amestecam cele 3 ingrediente pe foc mic, pana la omogenizare).
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂
Buna! Am incercat aceasta prajitura, dar blatul a iesit ca un cauciuc..O sa o mai incerc, dar in combnatie cu alt blat. :(.
Nu are cum sa iasa ca un cauciuc…e un blat usor de realizat…chiar imi pare rau ca nu ti-a iesit…:(
Revin…am taiat prajitura a doua zi si intradevar era foarte buna, blatul nu mai avea textura aceea de guma…deci, secretul e sa fie taiata abia dupa 24 de ore. Imi cer scuze pt primul comentariu. Paste fericit!
🙂 Paste fericit !