Prajitura Luna

Blat :

6 albusuri

6 lg zahar

1 lg rom

4 lg faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

Crema :

6 galbenusuri

6 lg zahar

2 plicuri budinca de vanilie (80 g)

700 ml lapte

200 g unt

80 g zahar pudra cu aroma de vanilie

30 g cocos

 

300 g piscoturi

200 ml cafea espresso indulcita putin

 

Glazura :

180 g ciocolata cu capsuni Milka

1 lg unt

3 lg lapte

 

Mod de preparare :

   Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma. Adaugam rom-ul treptat, apoi faina cu praful de copt cernute, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi cu praful de budinca, iar la urma cu laptele . Punem pe foc mediu , amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul pudra , apoi cate o lingura din crema racita. Impartim in 2. O parte o amestecam cu cele 30 g cocos, iar o parte ramane simpla.

 Asamblare : blat- 1/2 crema vanilie cu cocos- piscoturi inmuiate in cafea espresso usor indulcita-1/2 crema vanilie- glazura de ciocolata (amestecam cele 3 ingrediente pe foc mic, pana la omogenizare).

Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂

4 Comentarii

  1. Ioana

    Buna! Am incercat aceasta prajitura, dar blatul a iesit ca un cauciuc..O sa o mai incerc, dar in combnatie cu alt blat. :(.

    Răspuns
    • miremirc

      Nu are cum sa iasa ca un cauciuc…e un blat usor de realizat…chiar imi pare rau ca nu ti-a iesit…:(

      Răspuns
  2. Ioana

    Revin…am taiat prajitura a doua zi si intradevar era foarte buna, blatul nu mai avea textura aceea de guma…deci, secretul e sa fie taiata abia dupa 24 de ore. Imi cer scuze pt primul comentariu. Paste fericit!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1169
828
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest