Prajitura Luna

Prajitura Luna

Prajitura Luna

 

Blat :

6 albusuri

6 lg zahar

1 lg rom

4 lg faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

Crema :

6 galbenusuri

6 lg zahar

2 plicuri budinca de vanilie (80 g)

700 ml lapte

200 g unt

80 g zahar pudra cu aroma de vanilie

30 g cocos

 

300 g piscoturi

200 ml cafea espresso indulcita putin

 

Glazura :

180 g ciocolata cu capsuni Milka

1 lg unt

3 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura Luna :

   Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma. Adaugam rom-ul treptat, apoi faina cu praful de copt cernute, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi cu praful de budinca, iar la urma cu laptele . Punem pe foc mediu , amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul pudra , apoi cate o lingura din crema racita. Impartim in 2. O parte o amestecam cu cele 30 g cocos, iar o parte ramane simpla.

 Asamblare : blat- 1/2 crema vanilie cu cocos- piscoturi inmuiate in cafea espresso usor indulcita-1/2 crema vanilie- glazura de ciocolata (amestecam cele 3 ingrediente pe foc mic, pana la omogenizare).

Prajitura Luna

Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Luna

Prajitura Luna

Prajitura Luna

 

Delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂

Alte retete cu piscoturi :

Tort cu piscoturi si crema de gris

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Tort espresso cu piscoturi

 

4 Comentarii

  1. Ioana

    Buna! Am incercat aceasta prajitura, dar blatul a iesit ca un cauciuc..O sa o mai incerc, dar in combnatie cu alt blat. :(.

    Răspuns
    • miremirc

      Nu are cum sa iasa ca un cauciuc…e un blat usor de realizat…chiar imi pare rau ca nu ti-a iesit…:(

      Răspuns
  2. Ioana

    Revin…am taiat prajitura a doua zi si intradevar era foarte buna, blatul nu mai avea textura aceea de guma…deci, secretul e sa fie taiata abia dupa 24 de ore. Imi cer scuze pt primul comentariu. Paste fericit!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...