Tort espresso cu piscoturi
IMG_9806
 
 
Crusta :
250 g biscuiti cu unt
150 g unt
1 lg ness
 
13 piscoturi
 
Crema :
10 g gelatina
500 g mascarpone
300 g iaurt cremos (oly grecesc 2% grasime)
120 ml cafea espresso tare (rece) + 80 g zahar
120 g zahar
250 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida, caz in care reducem cantitatea de zahar la 100 g)
 
10 piscoturi 
100 ml cafea espresso indulcita
 
Decor :
1 lg cacao sau ness
biscuiti cu cacao sau cafea
 
Mod de preparare :
       Crusta : mixam biscuitii cu robotul, adaugam apoi untul topit si intindem crusta in forma rotunda (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt. De jur imprejur asezam jumatati de piscoturi, apoi dam forma de tort la frigider pana pregatim crema.
 
IMG_9766
       Crema : pregatim cafeaua espresso tare, pe care o indulcim si o lasam sa se raceasca bine.
Hidratam gelatina in 80 ml apa rece, timp de 10 minute.
       Mascarponele il mixam cu iaurtul cremos si cu zaharul, adaugam apoi cafeaua espresso rece.
 
IMG_9767
 
IMG_9769
 
       Gelatina o topim pe foc mic, fara a o da in foc sau la microunde. Peste ea punem 3 lg crema si omogenizam, apoi o amestecam cu restul de crema. La final adaugam smantana pentru frisca batuta spuma. 
 
IMG_9771
 
IMG_9772
 
       Jumatate din crema o intindem peste crusta , iar peste ea piscoturi taiate cubulete si stropite cu espresso indulcit, apoi restul de crema si dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 6 ore.
 
IMG_9773
   
IMG_9774
  Scoatem tortul din forma, decoram cu pudra de cacao si biscuiti.
 
IMG_9806
 IMG_9847
IMG_9829
 
 Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2014/06/15/tort-espresso/
 
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
550
2093
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest