Prajitura Karpatka

Choux:

250 ml apă

125 g unt

un praf de sare

170 g faina

5 oua

Crema:

550 ml lapte

50 g amidon alimentar

50 g faina

150 g zahar

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

Decor:

zahar pudra

Mod de preparare:

Crema : zahărul, făina și amidonul se amestecă cu un tel, se adaugă treptat lapte rece, apoi se pun cratita pe foc mediu, amestecând mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentară și mă lasam să se răcească. Se amestecă ușor la temperatura camerei și se adaugă peste 1 lingură din crema racita.

Choux : untul, praful de sare si apa se pun intr-o cratita, pe foc, pana incep sa fiarba; luam deoparte si adaugam faina, amestecand bine. Punem din nou pe foc și amestecăm circa 1 minut până se formează o bila de aluat. Luam pe foc și lasam circa 5 minute să se răcească, apoi se adaugă câte 1 ou pe rând, amestecând energic.

Întindeți aluatul în tava mare de aragaz (32×43 cm) tapetata cu hârtie de copt. Sau putem imparti aluatul in 2 si coacem 2 foi in tava 25×35 cm.

Coacem în cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 25 minute.

Când este rece în 2 și umplem cu crema. Deasupra cernem cu zahar pudra.

Prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3-4 ore. Feliem se servesc.

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2