Prajitura Karpatka

Choux:

250 ml apă

125 g unt

un praf de sare

170 g faina

5 oua

Crema:

550 ml lapte

50 g amidon alimentar

50 g faina

150 g zahar

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

Decor:

zahar pudra

Mod de preparare:

Crema : zahărul, făina și amidonul se amestecă cu un tel, se adaugă treptat lapte rece, apoi se pun cratita pe foc mediu, amestecând mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentară și mă lasam să se răcească. Se amestecă ușor la temperatura camerei și se adaugă peste 1 lingură din crema racita.

Choux : untul, praful de sare si apa se pun intr-o cratita, pe foc, pana incep sa fiarba; luam deoparte si adaugam faina, amestecand bine. Punem din nou pe foc și amestecăm circa 1 minut până se formează o bila de aluat. Luam pe foc și lasam circa 5 minute să se răcească, apoi se adaugă câte 1 ou pe rând, amestecând energic.

Întindeți aluatul în tava mare de aragaz (32×43 cm) tapetata cu hârtie de copt. Sau putem imparti aluatul in 2 si coacem 2 foi in tava 25×35 cm.

Coacem în cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 25 minute.

Când este rece în 2 și umplem cu crema. Deasupra cernem cu zahar pudra.

Prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3-4 ore. Feliem se servesc.

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6