Prajitura Karpatka

Choux:

250 ml apă

125 g unt

un praf de sare

170 g faina

5 oua

Crema:

550 ml lapte

50 g amidon alimentar

50 g faina

150 g zahar

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

Decor:

zahar pudra

Mod de preparare:

Crema : zahărul, făina și amidonul se amestecă cu un tel, se adaugă treptat lapte rece, apoi se pun cratita pe foc mediu, amestecând mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentară și mă lasam să se răcească. Se amestecă ușor la temperatura camerei și se adaugă peste 1 lingură din crema racita.

Choux : untul, praful de sare si apa se pun intr-o cratita, pe foc, pana incep sa fiarba; luam deoparte si adaugam faina, amestecand bine. Punem din nou pe foc și amestecăm circa 1 minut până se formează o bila de aluat. Luam pe foc și lasam circa 5 minute să se răcească, apoi se adaugă câte 1 ou pe rând, amestecând energic.

Întindeți aluatul în tava mare de aragaz (32×43 cm) tapetata cu hârtie de copt. Sau putem imparti aluatul in 2 si coacem 2 foi in tava 25×35 cm.

Coacem în cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 25 minute.

Când este rece în 2 și umplem cu crema. Deasupra cernem cu zahar pudra.

Prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3-4 ore. Feliem se servesc.

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7