Choux:
250 ml apă
125 g unt
un praf de sare
170 g faina
5 oua
Crema:
550 ml lapte
50 g amidon alimentar
50 g faina
150 g zahar
esenta de vanilie
200 g unt (80%)
Decor:
zahar pudra
Mod de preparare:
Crema : zahărul, făina și amidonul se amestecă cu un tel, se adaugă treptat lapte rece, apoi se pun cratita pe foc mediu, amestecând mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentară și mă lasam să se răcească. Se amestecă ușor la temperatura camerei și se adaugă peste 1 lingură din crema racita.
Choux : untul, praful de sare si apa se pun intr-o cratita, pe foc, pana incep sa fiarba; luam deoparte si adaugam faina, amestecand bine. Punem din nou pe foc și amestecăm circa 1 minut până se formează o bila de aluat. Luam pe foc și lasam circa 5 minute să se răcească, apoi se adaugă câte 1 ou pe rând, amestecând energic.
Întindeți aluatul în tava mare de aragaz (32×43 cm) tapetata cu hârtie de copt. Sau putem imparti aluatul in 2 si coacem 2 foi in tava 25×35 cm.
Coacem în cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 25 minute.
Când este rece în 2 și umplem cu crema. Deasupra cernem cu zahar pudra.
Prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3-4 ore. Feliem se servesc.
0 Comentarii