Prajitura cu iaurt si frisca

Prajitura cu iaurt si frisca

Prajitura cu iaurt si frisca

Ingrediente :

250 g piscoturi
150 g almette cu smantana
150 g zahar pudra
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
500 g iaurt cu piersici
2 plicuri gelatina granule
700 g compot piersici

Decor :
100 ml frisca

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si frisca :

       Tapetam o forma de chec cu folie alimentara.  Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot

si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot .

Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.
Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.

 
 

Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi.Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.

Rasturnam invers pe un platou.

Decor : piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.

O prajitura usoara, care se face repede si absolut delicioasa !

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

9 Comentarii

  1. Rita Oarga

    E foarte buna si aspectuoasa prajiturica asta.

    Răspuns
  2. Dorina

    Vai ce bine arata …bravo !

    Răspuns
  3. Delicious Flavours

    Superba, usoara si delicioasa, adica tot ce-i trebuie unui desert perfect! 😉
    Pupici

    Răspuns
  4. Anonymous

    Am facut-o azi ,este minunata!!

    Multumesc ai retete ft. bune si le explici bine.Camy.

    Răspuns
  5. Adina

    Super !:)

    Weekend placut!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7