Prajitura Berlini

Aluat fraged :
250 g faina
150 g unt moale
80 g zahar
1 galbenus
1/2 plic praf de copt

Umplutura :
300 g nuci macinate
100 g zahar
3 lg lapte
3 lg gem caise sau alt gem
4 lg rom

Blat :
3 oua
4 lg zahar
3 lg faina

Glazura :
5 lg zahar
3 lg apa
3 lg cacao
2 lg unt

 

Mod de preparare :

Pentru aluat fraged : cernem faina- amestecata cu praful de copt- intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si framanatam cam 5 minute .

Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si pregatim umplutura astfel : amestecam nucile macinate cu zaharul, cu rom-ul, laptele si gemul de caise; omogenizam si lasam deoparte.

Pregatim blatul : mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul (cam 10-15 minute), adaugam faina , pe care o amestecam cu lingura , prin rasturnare de sus in jos.

 Asamblare : o tava unsa cu putin ulei o tapetam cu hartie de copt; intindem pe masa aluatul si cu ajutorul sucitorului o asezam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Chiar daca aluatul se rupe, il putem aranja cu mainile .

Deasupra rasturnam umplutura pe care o nivelam.

Peste umplutura asezam blatul si dam la copt cam 25 de minute; verificam cu scobitoarea cand este copt.

Prajitura dupa ce se raceste o rasturnam pe alt platou, apoi o rasturnam din nou pe alt platou , ca sa revina la forma din tava si abia apoi pregatim glazura de ciocolata : amestecam zaharul cu cacao si apoi adaugam apa; punem pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste zaharul. La sfarsit punem untul si omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem cu grija peste prajitura.

O reteta de prajitura primita de la soacra mea Any, care este super super buna, pentru ca este cu nuca si este fara crema !!! 😀

14 Comentarii

  1. Licuta Marin

    Arata tare bine si cred ca e tare delicioasa!Pup!

    Răspuns
  2. Timea

    Imi place tare mult prajitura aceasta…trebuie sa o incerc si eu . multumesc.

    Răspuns
  3. ophelia1983

    yami! si mie imi face cu ochiul prajiturica ta!

    Răspuns
  4. Corina

    Splendid arata! Si e buna rau! Pup

    Răspuns
  5. miremirc

    Dia, Licuta chiar e delicioasa 🙂

    Răspuns
  6. miremirc

    Timea, poti sa o incerci cu incredere, pentru ca se face foarte usor si e foarte buna ! 🙂

    Răspuns
  7. miremirc

    Ophelia, Corina, va pup cu drag ! 🙂

    Răspuns
  8. N.

    Ce prajiturica buna!

    Răspuns
  9. Dorina

    Arata tare bine , pe placul meu daca are nuca si gem .

    Răspuns
  10. nely

    Delicioasa!!! Ador prajiturile cu nuca, pupici!

    Răspuns
  11. Corina

    Mire draga, pe blogul meu te asteapta un premiu daca vrei sa-l ridici, daca nu nu-i nici o suparare. Te pup!

    Răspuns
  12. miremirc

    Multumesc Corina pentru premiu . Te imbratisez ! 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...