Cheesecake cu capsuni (copt)
Mod de preparare Cheesecake cu capsuni (copt) :
Crusta : macinam biscuitii cu ajutorul robotului, apoi ii amestecam cu untul moale de la temperatura camerei. Intindem crusta in tava (d=25 cm)tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unei linguri. Dam tava la frigider pana pregatim umplutura.
Umplutura : intr-un castron mixam branza de vaci (stoarsa bine), sarea, zaharul, zeama de lamaie, esenta de vanilie. Pentru o textura fina putem folosi mixerul vertical, apoi adaugam coaja rasa de lamaie, faina si ouale treptat, mixand bine dupa fiecare. Omogenizam si turnam umplutura peste crusta . Dam la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic, circa 30 minute (verificam daca s-a copt), dupa care stingem focul si o lasam aproximativ 1 ora in cuptor. O scoatem afara din cuptor, o lasam sa se raceasca si o punem in frigider pentru minim 3 ore.
Glazura : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam zaharul mixand putin sa se topeasca. Intindem frisca peste umplutura, peste ea punem dulceata de capsuni, apoi capsunile intregi .












0 Comentarii