Chec cu branza de vaci
Ingrediente :
3 oua
250 g zahar
300 g branza de vaci
50 ml lapte
250 g faina
1 plic praf de copt
bucatele de ciocolata
Mod de preparare :
Intr-un bol mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam branza de vaci (eu am folosit branza de vaci cu smantana de la Covalact), adaugam apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, iar la final bucatele de ciocolata.
Compozitia o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.
Lasam sa se raceasca, apoi il putem servi simplu sau cu zahar pudra cu aroma de scortisoara sau de vanilie, cu sos de ciocolata sau chiar cu gem sau dulceata de afine, caise, capsuni sau zmeura.
Absolut delicios ! Multumesc Laura Sava pentru acest chec absolut minunat.
Spor la prajiturit !
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete de chec cu branza :
Absolut delicios! Azi l-am făcut prima oara. Mulțumesc pentru reteta, Daniela
mersi 🙂 multumesc si eu !