Prajitura cu iaurt si frisca

Prajitura cu iaurt si frisca

Prajitura cu iaurt si frisca

Ingrediente :

250 g piscoturi
150 g almette cu smantana
150 g zahar pudra
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
500 g iaurt cu piersici
2 plicuri gelatina granule
700 g compot piersici

Decor :
100 ml frisca

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si frisca :

       Tapetam o forma de chec cu folie alimentara.  Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot

si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot .

Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.
Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.

 
 

Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi.Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.

Rasturnam invers pe un platou.

Decor : piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.

O prajitura usoara, care se face repede si absolut delicioasa !

Please follow and like us:
error3
fb-share-icon0
fb-share-icon20

9 Comentarii

  1. Rita Oarga

    E foarte buna si aspectuoasa prajiturica asta.

    Răspuns
  2. Dorina

    Vai ce bine arata …bravo !

    Răspuns
  3. Delicious Flavours

    Superba, usoara si delicioasa, adica tot ce-i trebuie unui desert perfect! 😉
    Pupici

    Răspuns
  4. Anonymous

    Am facut-o azi ,este minunata!!

    Multumesc ai retete ft. bune si le explici bine.Camy.

    Răspuns
  5. Adina

    Super !:)

    Weekend placut!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email3