Prajitura cu visine si doua creme

Share on Facebook1.3kShare on Google+0Pin on Pinterest18Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

Bezea nuci :

7 albusuri

200 g zahar

150 g nuci macinate

1 plic praf de copt ( 10 g )

4 lg faina

 

Crema :

7 galbenusuri

2 plicuri budinca de vanilie ( 40 g x 2 buc)

1 lg amidon

700 ml lapte

200 g zahar

200 g unt (82%)

150 g ciocolata neagra

 

250 g piscoturi

250 ml lapte

 

visine proaspete, congelate sau din compot

 

Decor :

50 g ciocolata neagra rasa

fulgi de cocos

 

Mod de preparare :

     Bezea nuci : mixam albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Coacem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

 Crema : galbenusurile le amestecam bine cu zaharul, adaugam praful de budinca si amidonul, iar la urma laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Dam deoparte, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lingura din crema racita.

Crema obtinuta o impartim in 2 : o parte ramane galbena, iar o parte o amestecam cu ciocolata neagra topita si racorita.

 Asamblare : bezea nuci- crema galbena – piscoturi inmuiate in lapte- visine – crema ciocolata-decor.

Prajitura o punem la frigider pentru circa 3 ore sau de seara pana dimineata. Feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.reteteinimagini.ro/retete/prajitura-cu-visine-si-doua-creme-2193

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Prajitura cu visine si doua creme

  1. Tudor Alex

    Mama mea este o mare amatoare de prajituri. Am sa-i inmanez reteta si cu mare placere. Pofta mare !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.