Tarta cu mere si bezea

DSC_0064

Blat :

1 ou

4 galbenusuri

150 g zahar

1,5 lgt praf de copt

3 lg zeama de lamaie

1 lgt scortisoara

200 g faina

50 g unt topit

 

4 mere

 

Bezea :

4 albusuri

un praf de sare

100 g zahar

 

Mod de preparare :

Blat : mixam oul cu galbenusurile si cu zaharul, pana obtinem o spuma densa, adaugam apoi faina amestecata cu scortisoara macinata, praful de copt stins cu zeama de lamaie, iar la sfarsit untul topit. Omogenizam, apoi turnam compozitia in forma (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0003 DSC_0004

Merele le taiem in sferturi, curatam coaja si semintele, apoi le taiem felii subtiri. Sau si mai simplu le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. merele felii le asezam peste compozitia din forma de copt. Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit , circa 20 minute, la 180 grade Celsius.

DSC_0008 DSC_0012

Bezea : cat timp tarta este in cuptor, batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Bezeaua aceasta o intindem peste merele fierbinti si dam din nou la cuptor , circa 15 minute.

DSC_0014 DSC_0021

Lasam tarta sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

DSC_0053

DSC_0064

DSC_0078

Spor la pregatit reteta ! 🙂

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2