Tarta cu mere si bezea

DSC_0064

Blat :

1 ou

4 galbenusuri

150 g zahar

1,5 lgt praf de copt

3 lg zeama de lamaie

1 lgt scortisoara

200 g faina

50 g unt topit

 

4 mere

 

Bezea :

4 albusuri

un praf de sare

100 g zahar

 

Mod de preparare :

Blat : mixam oul cu galbenusurile si cu zaharul, pana obtinem o spuma densa, adaugam apoi faina amestecata cu scortisoara macinata, praful de copt stins cu zeama de lamaie, iar la sfarsit untul topit. Omogenizam, apoi turnam compozitia in forma (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0003 DSC_0004

Merele le taiem in sferturi, curatam coaja si semintele, apoi le taiem felii subtiri. Sau si mai simplu le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. merele felii le asezam peste compozitia din forma de copt. Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit , circa 20 minute, la 180 grade Celsius.

DSC_0008 DSC_0012

Bezea : cat timp tarta este in cuptor, batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Bezeaua aceasta o intindem peste merele fierbinti si dam din nou la cuptor , circa 15 minute.

DSC_0014 DSC_0021

Lasam tarta sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

DSC_0053

DSC_0064

DSC_0078

Spor la pregatit reteta ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.