Prajitura Greta Garbo (Jerbo)

Prajitura Greta Garbo (Jerbo)

Prajitura Greta Garbo (Jerbo)

Aluat :
30 g drojdie proaspata
100 g zahar
1/2 lgt sare
200 g unt
2 oua
250 ml smantana groasa
coaja rasa de la 1 lamaie
500 g faina

Umplutura :
400 g gem de caise
350 g nuci macinate
200 g zahar
1 plic zahar vanilat

Glazura :
100 g ciocolata
2 lg lapte
1 lg unt

Mod de preparare Prajitura Greta Garbo (Jerbo) :

Aluat :  Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam apoi untul, ouale pe rand, mixand dupa fiecare, pana se incorporeaza in unt, apoi smantana, coaja rasa de lamaie si la sfarsit faina amestecata cu sarea. Omogenizam aluatul, fara a-l framanta prea mult, apoi il lasam la crescut pentru 15 minute.

 
 
 
 

Dupa 15 minute, aluatul se pune pe masa infainata si il impartim in 4 parti egale.

Luam cate o bucata de aluat, o intindem (cu mainile infainate) pe o hartie de copt, apoi folosindu-ne de un sucitor dat prin faina, ii dam forma dreptunghiulara (23*35 cm) si o asezam cu grija in tava de copt, ajutandu-ne de hartia de copt.

Ungem cu gem de caise si presaram nuci macinate amestecate cu zahar. Asezam cea de a 2-a foaie de aluat, o ungem cu gem si presaram nuci macinate amestecate cu zahar, a 3-a la fel, iar cea de a 4-a foaie o lasam goala.

 

Lasam prajitura sa creasca , aproximativ 30 minute, apoi o dam in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 45 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi intindem glazura peste ea.
Glazura : topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele si untul, pe baie de aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic. Omogenizam, lasam sa se racoreasca putin apoi intindem glazura peste prajitura.

Prajitura Greta Garbo (Jerbo)

Reteta este a Silviei Jurcovan , cu modificare doar la umplutura. In carte scrie astfel : 400 g marmelada (am respectat) , 1/4 kg nuci macinate (eu am pus 350 g, pentru ca mi s-au parut cam putine nuci), 1/2 kg zahar (eu 200 g, deoarece mi s-a parut cam mult ) , 1 plic zahar vanilat (am respectat).
Prajitura Greta Garbo a Silviei Jurcovan este o prajitura absolut delicioasa care merita incercata si chiar repetata ! 🙂

Prajitura Greta Garbo (Jerbo)
Prajitura Greta Garbo (Jerbo)

Mult spor !! 🙂

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. adnia

    Craciun fericit si linistit alaturi de toti cei dragi tie!

    Răspuns
  2. Haplea

    Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!

    Răspuns
  3. Maya

    Sarbatori Fericite si un An Nou cu bucurii alaturi de familie si prieteni dragi!

    Răspuns
  4. pansy

    Sarbatori fericite si an nou sanatos si plin de bucurii!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2