Prajitura cu migdale (nuci) si crema

Share on Facebook2.4kShare on Google+1Pin on Pinterest27Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
IMG_0058
Blat :
7 albusuri
un praf de sare
150 g zahar
7 lg pesmet
7 lg migdale macinate (sau nuci macinate)
2 picaturi esenta de migdale
 
Crema :
7 galbenusuri
200 g zahar
2 lg lapte
200 g unt 
esenta de vanilie
2 lg cacao 
 
Decor :
50 g ciocolata neagra rasa
 
Mod de preparare :
      Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi pesmetul amestecat cu migdalele macinate, apoi picaturile de migdale. Amestecam cu o lingura pentru omogenizare. Impartim compozitia in 2 si coacem 2 foi in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Lasam blaturile sa se raceasca apoi le scoatem de pe hartia pergament.
 
IMG_0013
IMG_0014
 
       Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele si punem vasul pe baie de aburi circa 10 minute, pana se ingroasa crema. Lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Impartim crema in 2. Intr-o parte punem esenta de vanilie, iar in cealalta pudra de cacao.
 
IMG_0011
IMG_0015
 
       Asamblare tort : blat- crema cacao- blat crema vanilie- ciocolata neagra rasa (sau crema vanilie si apoi crema cacao )
 
IMG_0018
IMG_0019
 
IMG_0020
 
IMG_0058
 
Spor la incercat reteta ! 🙂
 
Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-nuca-si-crema/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.