Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

2 kg mere ionatan
5 lg zahar
1 lgt scortisoara macinata

Aluat :
5 galbenusuri
200 g zahar
180 ml ulei
125 ml apa clocotita
15 g drojdie proaspata (sau 5 g drojdie uscata)
faina cat cuprinde (aproximativ 300 g )
1 plic praf de copt (10 g )
coaja rasa de la 1 lamaie

Bezea :
5 albusuri
7 lg zahar

Mod de preparare Prajitura cu mere si bezea :

Curatam merele de coaja si cotor. Le dam pe razatoarea mare, apoi le punem la calit cu zaharul, intr-o craticioara, pe foc. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc pana scade sucul ce-l lasa merele. La sfarsit adaugam 1 lgt scortisoara (sau dupa gust).

        Aluat : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apa clocotita, drojdia proaspata dizolvata intr-o lingurita de zahar (daca folosim drojdie uscata o adaugam peste faina), coaja rasa de lamaie, faina cernuta cu praful de copt .

 Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt sau doar o tava unsa cu unt. Deasupra asezam merele calite si daca totusi mai au suc , le stoarcem in mana si abia apoi le asezam peste aluat. Dam la cuptor pentru circa 25 minute.Verificam cu scobitoarea sa nu fie aluatul necopt.  Bezea: intr-un castron mixam spuma tare albusurile de ou cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul.
Aceasta bezea o intindem peste prajitura cu mere coapta si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand vedeti ca bezeaua s-a aurit deasupra.)

 Lasam sa se raceasca si o taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, nesters de apa, altfel se lipeste bezeaua de lama cutitului.


Nu pot spune decat ca este delicioasa 🙂

Sursa.

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. dian@

    ce bine arata prajitura cu mere…delicioasa!

    Răspuns
  2. Delicious Flavours

    Pai daca tu spui ca e delicioasa eu te cred pe cuvant, deoarece ai retete minunate pe blog 🙂
    Te pup!

    Răspuns
  3. Rocsy Ciobanu

    Sunt o iubitoare a prajiturilor cu mere, iar a ta chiar imi place!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2