Torta della nonna (Tarta bunicii)

Aluat :
350 g faina 000
1 ou
1 galbenus
un praf de sare
8 g praf de copt
120 g unt
170 g zahar

Crema :
750 ml lapte
coaja rasa de la 1/2 lamaie
esenta de vanilie
8 galbenusuri
200 g zahar
50 g amidon alimentar

Deasupra :
40 g seminte de pin
2-3 lg zahar pudra

Mod de preparare :
Crema : punem intr-o cratita cu fund dublu laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie (sau interiorul unei pastai de vanilie sau mai putin… dupa gustul fiecaruia) si lasam pe foc pana da in clocot.

Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi incorporam amidonul.

 

Aceste amestec de galbenusuri il turnam in fir subtire peste laptele fierbinte. Amestecam pana ce compozitia se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

  Aluat : amestecam faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul, apoi adaugam untul, iar la sfarsit oul intreg si galbenusul de ou.  Framantam foarte putin (pana cand omogenizam aluatul); invelim aluatul in folie alimentara, il asezam pe o farfurioara si dam la frigider pentru 1 ora.

 

Dupa ce a trecut 1 ora, aluatul il impartim in 2 parti, din care una mai mare . Bucata mare de aluat o intindem in tava rotunda cu d= 26 cm (eu am reusit doar cu mainile si folosindu-ma de un sucitor micut, exact ca in pozele de mai jos). Trebuie sa ajunga aluat si pe margini.

Umplem cu crema rece si apoi acoperim cu cealalta bucata mica de aluat ramasa. Marginile de la primul aluat vor acoperi frumos aluatul de deasupra, pe care il vom intepa cu furculita din loc in loc .

 

Deasupra asezam 40 g seminte de pin si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (circa 35 minute).

Lasam tarta sa se raceasca, apoi presaram zahar pudra cu aroma de vanilie. Servim cu pofta, pentru ca este un adevarat deliciu ! 🙂

Deliciu cu vanilie .

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea de inspiratie!

5 Comentarii

  1. Licuta Marin

    Minunat arata si cred ca e super delicioasa!!Yummy!Pup!

    Răspuns
  2. Rita Oarga

    Excelent! Trebuie sa fie delicioasa cu crema de ou matasoasa in mijloc si crusta crocanta. Permite-mi sa fur reteta. :))

    Răspuns
  3. Paula Gafitescu

    Ce bine arata!! Cred ca e un dulce super bun, delicat si aromat…musai trebuie facut 😉

    Răspuns
  4. Rocsy Ciobanu

    Super.Si eu il am in plan, dar sa vad cand il prepar…

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...