Azi 07.02.2018 se implinesc 7 ani de zile de la prima mea reteta 🙂 Va multumesc din suflet tuturor ! Fara voi cu siguranta nu ajungeam aici. Sper sa fiti alaturi de mine si pe viitor .
Blat :
200 g unt (80%)
200 g zahar
4 oua medii
200 g faina
2 lgt rase praf de copt
2 fiole esenta de vanilie
Umplutura :
250 ml smantana pentru frisca
1 lg cu varf zahar pudra cu aroma de vanilie
gem de capsuni
Decor :
1 lgt zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 blaturi cu d= 23 cm sau 22 cm; mixam zaharul cu untul, adaugam ouale pe rand, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Pentru cine doreste mai repede : se pune toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza bine, apoi impartim cantitatea in 2 si coacem 2 blaturi. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute, adica pana se rumeneste putin deasupra si trece testul scobitorii.
Lasam blaturile sa se raceasca.
Umplutura : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam zaharul pudra.
Asamblare : blat – gem de capsuni – frisca – blat – zahar pudra. Se poate si blat-frisca-gem-blat-zahar pudra.
Lasam tortul la frigider pentru circa 3 ore apoi feliem si servim. Noi l-am servit imediat 🙂
Super mega delicios ! Spor la prajiturit ! 🙂
La multi ani blogului tau! Este minunat!
Multumesc Camy si te imbratisez cu drag ! 🙂