Tort Victoria sponge

Azi 07.02.2018 se implinesc 7 ani de zile de la prima mea reteta 🙂  Va multumesc din suflet tuturor ! Fara voi cu siguranta nu ajungeam aici. Sper sa fiti alaturi de mine si pe viitor .

 

Blat :

200 g unt (80%)

200 g zahar

4 oua medii

200 g faina

2 lgt rase praf de copt

2 fiole esenta de vanilie

 

Umplutura :

250 ml smantana pentru frisca

1 lg cu varf zahar pudra cu aroma de vanilie

 

gem de capsuni

 

Decor :

1 lgt zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 blaturi cu d= 23 cm sau 22 cm; mixam zaharul cu untul, adaugam ouale pe rand, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Pentru cine doreste mai repede : se pune toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza bine, apoi impartim cantitatea in 2 si coacem 2 blaturi. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute, adica pana se rumeneste putin deasupra si trece testul scobitorii.

Lasam blaturile sa se raceasca.

Umplutura : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam zaharul pudra.

Asamblare : blat – gem de capsuni – frisca – blat – zahar pudra. Se poate si blat-frisca-gem-blat-zahar pudra.

Lasam tortul la frigider pentru circa 3 ore apoi feliem si servim. Noi l-am servit imediat 🙂

 

Super mega delicios ! Spor la prajiturit ! 🙂

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. camy

    La multi ani blogului tau! Este minunat!

    Răspuns
    • miremirc

      Multumesc Camy si te imbratisez cu drag ! 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4