Tort Tuxedo

Tort Tuxedo

Tort Tuxedo

 
 
Blaturi :
250 g faina
80 g cacao
400 g zahar
1/2 lgt sare
1 lgt praf de copt
2 lgt bicarbonat
2 oua mari (sau 3 oua mici)
125 ml ulei
125 ml cafea espresso
250 ml iaurt (sau lapte batut)
 
Crema  ciocolata neagra :
200 g ciocolata neagra (55% cacao)
200 ml frisca lichida
 
Crema ciocolata alba :
200 g ciocolata alba
200 ml frisca lichida
 
Crema pt imbracat tortul :
175 g ciocolata cu lapte
175 ml frisca lichida
 
Glazura :
100 g ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
1 lg miere
 
Decor :
50 g ciocolata alba
 
Mod de preparare Tort Tuxedo :
 
Blaturi:  peste ingredientele umede, amestecate intr-un castron, adaugam amestecul de ingrediente uscate. Impartim compozitia (care este destul de lichida) in 2 si coacem 2 blaturi, intr-o forma (d=24 cm, eu am folosit d=23 cm). Dam la cuptor, la 170- 180 grade Celsius pentru circa 30-40 minute.Facem testul cu scobitoarea.
 
IMG_3418
 
IMG_3419
 
IMG_3421
 
IMG_3422
 
Crema ciocolata neagra :
Frisca lichida o punem intr-o craticioara, pe foc mediu si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere. Luam deoparte de pe foc craticioara si adaugam bucatelele de ciocolata. Lasam 30 de secunde, apoi cu un tel omogenizam compoztita.
 
IMG_3400
 
IMG_3401
 
La fel procedam pentru crema de ciocolata alba.
 
IMG_3407
 
IMG_3408
 
Idem si pentru crema pt imbracat tortul.
 
IMG_3409
 
IMG_3414
 
Aceste 3 crema le punem in congelator, pentru circa 20 de minute, apoi le scoatem si le mixam.
 
IMG_3425
 
IMG_3427
 
IMG_3430
 
   Asamblare : blat – crema ciocolata neagra- crema ciocolata alba- blat- crema ptr imbracat tortul.
 
IMG_3426
 
IMG_3428
 
IMG_3429
 
IMG_3431
 
  Glazura : frisca lichida o punem intr-o craticioara, pe foc mediu, o aducem la punctul de fierbere, apoi o luam deoparte, adaugam mierea si ciocolata. Lasam 30 de secunde, apoi cu ajutorul unui tel omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca , apoi o turnam peste tort.
Decor : ciocolata alba am rupt-o bucatele si am pus-o intr-o punga, pe care am tinut-o in apa fierbinte cateva minute, pana s-a topit ciocolata. Am taiat un colt al pungii, apoi am pus din loc in loc peste glazura , ciocolata alba. Cu o scobitoare am facut facut cerculete .
 
IMG_3435
Tort Tuxedo
 
 
Lasam tortul la frigider, pentru a se intari glazura, minim 2 ore.
 
Tort Tuxedo
 

Tort Tuxedo

 

Tort Tuxedo

 

Tort Tuxedo

 
 
 
 
Spor la prajiturit !  🙂
Sursa mea : http://gabrielacuisine.ro/tort-tuxedo-tuxedo-cake/
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

11 Comentarii

  1. Iulia

    Buna, te rog daca poti sa imi spui la ce temperatura ai copt blaturile. Multumesc mult!!

    Răspuns
    • Gabriela Gitoi

      Iulia blaturile se coc la 175 grade Celsius sau 350 grade Farenheit!
      😉

      Răspuns
  2. miremirc

    Multumesc 🙂
    1.) blaturile nu se insiropeaza
    2.) tortul are 3 kg.

    Răspuns
  3. Alina

    Foarte consistent!

    Răspuns
  4. Preda

    In ciocolată cu frișcă nu se pune deloc gelatina?

    Răspuns
  5. Diana

    Cel mai bun blat, il ador, dar am 2 forme de 18 cm si nu stiu ce cantitati imi trebuiesc. Te rog mult ajuta ma, ai multa experienta in domeniu. Merci mult, te pup

    Răspuns
    • miremirc

      iti trebuie cam treisfert din cantitati pentru o forma de 18 cm.

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6