Tort Toffifee
 
IMG_1168-1024x682
Crema :
500 ml smantana pentru frisca
300 g ciocolata neagra (50 % cacao)
150 g bomboane Toffifee
50 g alune prajite si tocate
 
Blat :
4 oua
4 lg apa 
100 g zahar
85 g faina
30 g amidon alimentar
20 g cacao
2 lgt praf de copt
 
Sirop :
6 lg zahar
300 ml lapte rece
 
Decor :
bomboane Toffifee (14 buc.)
felii migdale prajite
cacao
 
Mod de preparare :
       Crema : intr-o craticioara de inox punem smantana pentru frisca si o lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam bomboanele toffifee tocate (cu cutitul sau cu mixerul) si ciocolata rupta bucati (eu am folosit ciocolata neagra cu 75% cacao). Omogenizam si lasam crema sa se raceasca. Punem la frigider crema pentru minim 3 ore.
 
IMG_1082
IMG_1083
IMG_1084
 
       Scoatem crema de la frigider si o mixam . Adaugam alunele prajite si tocate .
 
IMG_1090
 
       Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt, amidonul si pudra de cacao (cernute). Amestecam cu o lingura , cu miscari circulare. Compozitia o coacem in forma de tort (d=24 cm) , la 170 grade Celsius, circa 20 minute. 
 
IMG_1085
IMG_1086
IMG_1087
IMG_1088
       Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem si obtinem 3 felii dubtiri de blat.
       Sirop : caramelizam zaharul, apoi adaugam laptele rece. Lasam pe foc pana se topeste si obtinem un sirop.
Blaturile le insiropam cu siropul racit.
Asamblare : blat insiropt- 1/3 crema-blat insiropat- 1/3 crema-blat insiropat-1/3 crema- cacao-fulgi migdale prajiti.
Dam tortul la rece pentru circa 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
 
IMG_1094
IMG_1095
 IMG_1112
IMG_1118
 
IMG_1168
IMG_1143
       Spor la pregatit reteta !  🙂
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2013/12/31/tort-toffifee/
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1314
519
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest