Crema :
500 ml smantana pentru frisca
300 g ciocolata neagra (50 % cacao)
150 g bomboane Toffifee
50 g alune prajite si tocate
Blat :
4 oua
4 lg apa
100 g zahar
85 g faina
30 g amidon alimentar
20 g cacao
2 lgt praf de copt
Sirop :
6 lg zahar
300 ml lapte rece
Decor :
bomboane Toffifee (14 buc.)
felii migdale prajite
cacao
Mod de preparare :
Crema : intr-o craticioara de inox punem smantana pentru frisca si o lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam bomboanele toffifee tocate (cu cutitul sau cu mixerul) si ciocolata rupta bucati (eu am folosit ciocolata neagra cu 75% cacao). Omogenizam si lasam crema sa se raceasca. Punem la frigider crema pentru minim 3 ore.
Scoatem crema de la frigider si o mixam . Adaugam alunele prajite si tocate .
Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt, amidonul si pudra de cacao (cernute). Amestecam cu o lingura , cu miscari circulare. Compozitia o coacem in forma de tort (d=24 cm) , la 170 grade Celsius, circa 20 minute.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem si obtinem 3 felii dubtiri de blat.
Sirop : caramelizam zaharul, apoi adaugam laptele rece. Lasam pe foc pana se topeste si obtinem un sirop.
Blaturile le insiropam cu siropul racit.
Asamblare : blat insiropt- 1/3 crema-blat insiropat- 1/3 crema-blat insiropat-1/3 crema- cacao-fulgi migdale prajiti.
Dam tortul la rece pentru circa 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Spor la pregatit reteta ! 🙂
Sursa : http://www.laurasava.ro/2013/12/31/tort-toffifee/
Please follow and like us:
0 Comentarii