Tort Tiramisu

Blat :
200 g unt
200 g zahar
4 oua
un praf de sare
220 g faina
2 lgt praf de copt
3 lg lapte
4 g ness (1,5 lg)
2 lg apa clocotita
Crema :
6 galbenusuri
200 g zahar pudra
3 lg lichior de cafea
500 g mascarpone
Sirop :
250-300 ml cafea tare esspresso
4 lg zahar
3 lg lichior de cafea
Decor :
200 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca + 2 lg zahar pudra)
1 lg cacao
bilute cacao
Mod de preparare Tort Tiramisu :
Crema : intr-o craticioara mixam galbenusurile cu zaharul pudra si lichiorul de cafea, pana se topeste zaharul, apoi punem pe aburi circa 12 minute.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca, apoi punem craticioara in frigider pentru 1 ora. Dupa ce scoatem crema de la rece, o mixam circa 2 minute, apoi in ea adaugam cate o lingura din mascarponele (rece de la frigider), amestecand mereu. Crema o lasam la frigider pana cand vom asambla tortul.
Blat : intr-un castron mixam untul cu zaharul (5 minute), adaugam cate un ou pe rand, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt, laptele, apoi ness-ul dizolvat in apa clocotita.
Compozitia obtinuta o intindem in forma de tort (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc mediu.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoztem din forma si il taiem pe 2 niveluri, obtinand 3 blaturi subtiri. Capacul de la tort il taiem si nu il folosim.
Pana se raceste blatul pregatim siropul.
Sirop : facem o cafea tare esspresso dulce amestecata cu lichior de cafea.
Decor: mixam frisca spuma , imbracam marginile torului cu ea, apoi facem moturi deasupra. Presaram cacao si bilute de cacao sau ciocolata rasa.
Asamblare tort : 1/3 blat insiropat-1/2 crema-1/3 blat insiropat-1/2 crema-1/3 blat insiropat-decor.
Cand asamblam tortul punem primul blat pe platou, asezam inelul detasabil de la forma rotunda si continuam asamblarea .

Un super tort !
Spor la incercat reteta pentru ca merita 🙂
Sursa : http://www.laurasava.ro/2014/02/19/tort-tiramisu/
Alte retete de tiramisu :
https://miremirc.ro/prajituri/prajitura-tiramisu/
https://miremirc.ro/torturi/tiramisu-cu-frisca/
Please follow and like us:
0 Comentarii