Tort Tiramisu
 
IMG_9762-1024x682
Blat :
200 g unt
200 g zahar
4 oua
un praf de sare
220 g faina
2 lgt praf de copt
3 lg lapte
4 g ness (1,5 lg)
2 lg apa clocotita
 
Crema :
6 galbenusuri
200 g zahar pudra
3 lg lichior de cafea
500 g mascarpone
 
Sirop :
250-300 ml cafea tare esspresso
4 lg zahar
3 lg lichior de cafea
 
Decor :
200 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca + 2 lg zahar pudra)
1 lg cacao 
bilute cacao
 
Mod de preparare :
       Crema : intr-o craticioara mixam galbenusurile cu zaharul pudra si lichiorul de cafea, pana se topeste zaharul, apoi punem pe aburi circa 12 minute.
 
IMG_9649 IMG_9652
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca, apoi punem craticioara in frigider pentru 1 ora. Dupa ce scoatem crema de la rece, o mixam circa 2 minute, apoi in ea adaugam cate o lingura din mascarponele (rece de la frigider), amestecand mereu. Crema o lasam la frigider pana cand vom asambla tortul.
 
IMG_9662
 
       Blat : intr-un castron mixam untul cu zaharul (5 minute), adaugam cate un ou pe rand, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt, laptele, apoi ness-ul dizolvat in apa clocotita.
 
IMG_9653 IMG_9654 IMG_9655 IMG_9657 IMG_9658
 
       Compozitia obtinuta o intindem in forma de tort (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc mediu.
 
IMG_9659
 
IMG_9660
 
       Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoztem din forma si il taiem pe 2 niveluri, obtinand 3 blaturi subtiri. Capacul de la tort il taiem si nu il folosim.
      Pana se raceste blatul pregatim siropul.
Sirop : facem o cafea tare esspresso dulce amestecata cu lichior de cafea. 
Decor: mixam frisca spuma , imbracam marginile torului cu ea, apoi facem moturi deasupra. Presaram cacao si bilute de cacao sau ciocolata rasa.
Asamblare tort : 1/3 blat insiropat-1/2 crema-1/3 blat insiropat-1/2 crema-1/3 blat insiropat-decor.
Cand asamblam tortul punem primul blat pe platou, asezam inelul detasabil de la forma rotunda si continuam asamblarea .
 
IMG_9682
IMG_9762
IMG_9705
IMG_9744
 
 
Un super tort ! 
Spor la incercat reteta pentru ca merita 🙂
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2014/02/19/tort-tiramisu/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...