Tort sah

Tort sah

Tort sah

 

Blat alb :

2 oua

6 lg zahar

12 lg lapte

12 lg faina

5 g praf de copt

 

Blat maro :

2 oua

6 lg zahar

12 lg lapte

10 lg faina

2 lg cacao

5 g praf de copt

 

Crema ciocolata :

600 ml frisca lichida

400 g ciocolata neagra (50%)

 

Sirop :

250 ml apa

2 lg zahar

esenta de vanilie

 

Decor :

pasta de zahar

ciocolata topita pentru patratele maro

 

 

Mod de preparare Tort sah :

Crema ciocolata : punem frisca lichida intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc, adaugam ciocolata, o lasam cateva minute, apoi amestecam bine cu un tel. Crema obtinuta o lasam la temperatura camerei sa se racoreasca, apoi o punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.

Crema o mixam in momentul in care asamblam tortul. Scoatem crema de la frigider si o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

 Sirop : apa cu zaharul le punem pe foc mediu si lasam circa 3 minute, apoi luam deoparte si adaugam esenta de vanilie. Lasam siropul sa se raceasca.

 Blat alb : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, laptele in 2-3 transe, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu un tel. Coacem compozitia in forma rotunda (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute.

 Blat maro : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare, apoi  adaugam laptele treptat, in 2-3 transe, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Amestecam cu un tel .Coacem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt (d=24 cm sau 24×24 cm) , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute.

Blatul alb il taiem in 2 pe orizontala, apoi avem nevoie de 2 forme d=15 cm si d=7,5 cm. Asezam forma cu d=15 cm si cu un cutit decupam in jurul ei, apoi asezam forma cu d=7,5 cm si decupam si in jurul ei. Obtinem 3 cercuri cu diametre diferite.

La fel procedam si pentru blatul maro.

Cum procedam : Vom avea 4 straturi de blat. Crema o impartim in 5 .

Primul blat : asezam inelul mare alb, in interiorul lui inelul mediu  maro, apoi in mijloc cercul alb. Insiropam blatul obtinut si intindem 1/5 din crema de mai sus (crema o mixam in momentul in care asamblam tortul).

Al 2-lea blat va fi astfel : inelul mare maro, in mijlocul lui inelul alb mediu, apoi cercul maro. Insiropam blatul obtinut si intindem 1/5 din crema de ciocolata.

Al 3-lea blat : inel mare alb, in mijlocul lui inelul mediu maro, iar in mijloc cercul alb. Insiropam si intindem 1/5 din crema.

Al 4-lea blat : inem mare maro, inem mediu alb, cerc maro. Insiropam blatul obtinut, intindem 1/5 din crema , iar  cu 1/5 crema ramasa, imbracam marginile tortului .

Tort sah

Tort sah

Tort sah

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete de tort cu crema de ciocolata :

Tort de ciocolata, biscuiti si capsuni

Tort cu visine si mousse de ciocolata

Tort Puzzle

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. otniela

    Tot ce faci tu este minunat si imi place sa iti urmaresc retetele. Multumesc pentru retetele minunate pe care le imparti cu noi!
    Am totusi o intrebare cu privire la pagina de facebook a ta: iti mai apartine? Am observat ca de un timp e schimbat stilul pe care il stiam eu, sunt tot felul de retete care nu sunt ale tale.

    Răspuns
    • miremirc

      Multumesc 🙂 Pagina de fb Miremirc mi-au furat-o; acum noua pagina se numeste Miremirc.ro. Daca vrei poti da urmareste la noua pagina pentru a vedea in continuare retelele mele…

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid Blat : 180 g unt 80% 150 g miere 150 g zahar 3 oua mari (sau 4 oua mici) 1 lgt bicarbonat 300 g faina   Crema : 450 ml smantana pentru frisca 30% 450 ml smantana acra, fermentata 30% 130 g zahar pudra vanilie   Mod de preparare Tort...

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10