Tort sah
Blat alb :
2 oua
6 lg zahar
12 lg lapte
12 lg faina
5 g praf de copt
Blat maro :
2 oua
6 lg zahar
12 lg lapte
10 lg faina
2 lg cacao
5 g praf de copt
Crema ciocolata :
600 ml frisca lichida
400 g ciocolata neagra (50%)
Sirop :
250 ml apa
2 lg zahar
esenta de vanilie
Decor :
pasta de zahar
ciocolata topita pentru patratele maro
Mod de preparare Tort sah :
Crema ciocolata : punem frisca lichida intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc, adaugam ciocolata, o lasam cateva minute, apoi amestecam bine cu un tel. Crema obtinuta o lasam la temperatura camerei sa se racoreasca, apoi o punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.
Crema o mixam in momentul in care asamblam tortul. Scoatem crema de la frigider si o mixam pana obtinem o crema pufoasa.
Sirop : apa cu zaharul le punem pe foc mediu si lasam circa 3 minute, apoi luam deoparte si adaugam esenta de vanilie. Lasam siropul sa se raceasca.
Blat alb : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, laptele in 2-3 transe, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu un tel. Coacem compozitia in forma rotunda (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute.
Blat maro : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam laptele treptat, in 2-3 transe, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Amestecam cu un tel .Coacem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt (d=24 cm sau 24×24 cm) , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute.
Blatul alb il taiem in 2 pe orizontala, apoi avem nevoie de 2 forme d=15 cm si d=7,5 cm. Asezam forma cu d=15 cm si cu un cutit decupam in jurul ei, apoi asezam forma cu d=7,5 cm si decupam si in jurul ei. Obtinem 3 cercuri cu diametre diferite.
La fel procedam si pentru blatul maro.
Cum procedam : Vom avea 4 straturi de blat. Crema o impartim in 5 .
Primul blat : asezam inelul mare alb, in interiorul lui inelul mediu maro, apoi in mijloc cercul alb. Insiropam blatul obtinut si intindem 1/5 din crema de mai sus (crema o mixam in momentul in care asamblam tortul).
Al 2-lea blat va fi astfel : inelul mare maro, in mijlocul lui inelul alb mediu, apoi cercul maro. Insiropam blatul obtinut si intindem 1/5 din crema de ciocolata.
Al 3-lea blat : inel mare alb, in mijlocul lui inelul mediu maro, iar in mijloc cercul alb. Insiropam si intindem 1/5 din crema.
Al 4-lea blat : inem mare maro, inem mediu alb, cerc maro. Insiropam blatul obtinut, intindem 1/5 din crema , iar cu 1/5 crema ramasa, imbracam marginile tortului .
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete de tort cu crema de ciocolata :
Tot ce faci tu este minunat si imi place sa iti urmaresc retetele. Multumesc pentru retetele minunate pe care le imparti cu noi!
Am totusi o intrebare cu privire la pagina de facebook a ta: iti mai apartine? Am observat ca de un timp e schimbat stilul pe care il stiam eu, sunt tot felul de retete care nu sunt ale tale.
Multumesc 🙂 Pagina de fb Miremirc mi-au furat-o; acum noua pagina se numeste Miremirc.ro. Daca vrei poti da urmareste la noua pagina pentru a vedea in continuare retelele mele…