Tort Red Velvet

Blat :
4 lg suc lamaie
1 lg otet
350 ml piure sfecla rosie
250 g faina
225 g unt
225 g crema de branza (Philadelphia, Almette, Mega Image…)
400 g zahar
4 oua
1 plic praf de copt
1 1/2 lgt extract de vanilie
un varf cutit sare

Crema :
400 g crema de branza
200 g unt
200 g zahar pudra
3 lg smantana (25%)
1 lgt extract vanilie
1 lgt extract migdale

Mod de preparare :

Pentru blat : spalam o sfecla mai mare si o punem la fiert in apa. Cand furculita intra usor in sfecla, inseamna ca este fiarta. O lasam sa se raceasca, o curatam de coaja, apoi cantarim 350 g si o facem piure cu blenderul vertical. Piureul il amestecam cu sucul de lamaie stors si cu otetul.

Separat, mixam untul spuma cu crema de branza, zaharul, ouale pe rand si extractul de vanilie.

Adaugam sfecla terciuia, apoi faina.

Aceasta compozitie o impartim in 3 si coacem 3 blaturi (d=23 cm). Fiecare blat il lasam la copt pana se coace frumos. Verificam cu scobitoarea daca s-a copt. Eu am copt blaturile la 170 grade Celsius, circa 35 minute. Cuptor fara ventilatie.

Pentru crema : amestecam toate ingredientele bine, lasam putin crema la frigider sa se intareasca daca e prea moale , apoi luam 2 linguri pline de crema si o dam la frigider ; restul cremei o impartim in 4 : 3 parti pentru fiecare blat si a 4-a pentru imbracat tortul. Cu crema ramasa formam moturi pe tort.

 IMG_3499

 

Spor la gatit !
Sursa mea de inspiratie : Bucatar sub acoperire.

12 Comentarii

  1. Mimmi

    Foarte frumos arata,am o intrebare…se simte gustul de sfecla?

    Te pup!

    Răspuns
  2. nely

    Foarte frumos si sigur delicios!!!!!!

    Răspuns
  3. miremirc

    Mimmi … foarte putin se simte (mai ales daca stii ca blatul este cu sfecla, altfel nu !)

    Răspuns
  4. Dorina

    Imi place tare cum arata

    Răspuns
  5. Corina

    Frumusel foc! As gusta de curioasa, odata cred ca o sa-l fac 🙂

    Răspuns
  6. Emily

    excelent! imi place foarte mult culoarea 🙂
    te pup

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...