Tort rapsodia aromelor

Tort rapsodia aromelor

Tort rapsodia aromelor

Bezea cocos :
7 albusuri
300 g zahar
3 lg apa clocotita
zeama de la 1 lamaie
70 g cocos
4 lg faina
1 plic praf de copt

Blat cacao :
3 oua
3 lg zahar
1 lg apa rece
2 lg faina
1 lg cacao
1/2 plic praf de copt

Crema :
7 galbenusuri
200 g zahar pudra
1 plic cappuccino cu rom
100 ml lapte
2 lg amidon alimentar
300 g unt

50 g stafide
50 ml rom

Decor :
50 g ciocolata
3 lg cocos

Mod de preparare Tort rapsodia aromelor :

Punem 50 g stafidele in 50 ml rom amestecat cu apa calda, sa se hidrateze .

Blat cocos : mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul, apa clocotita treptat, zeama de lamaie treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda de tort (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra. Lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.

 

   Blat cacao : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, apa rece, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Turnam in aceeasi forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.

 
 
 

Lasam sa se raceasca, apoi scoatem blatul din forma de tort.

Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pudra; peste adaugam laptele rece amestecat cu amidonul. Punem pe aburi si amestecam pana se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si adaugam cappuccino dizolvat in putina apa fierbinte. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

 
 

Untul moale il mixam spuma. In el adaugam cate o lingura din crema racita, ca la maioneza, pana incorporam toata crema.

 

Decor : marginile tortului le imbracam in nuca de cocos, iar deasupra trasam linii fine de ciocolata topita.
Cum topim ciocolata : punem intr-o craticioara apa sa fiarba si o luam de pe foc. Intr-o punga punem bucatele de ciocolata. Scufundam punguta cu ciocolata in apa fierbinte, si o lasam timp de 3-4 minute sau pana cand vedem ca s-a topit ciocolata. Scoatem punguta din apa si o lasam sa se raceasca, dar nu prea tare. Taiem cu foarfeca un coltisor de la punga si trasam linii pe tort sau facem diferite modele.
  Asamblare : blat cocos- insiropam cu romul ramas de la stafide- 1/2 crema-stafide- blat cacao- insiropat- 1/2crema-decor.

 
 

Un delicios tort cu o multime de arome 😉
Duminica placuta !

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

11 Comentarii

  1. carmen iordache

    Imi place mult cum arata! Gustul cred ca este demential…

    Răspuns
  2. Fancy Cake

    Foarte frumos! Si imi place denumirea lui…

    Răspuns
  3. Laura Nechita

    O nebunie, o frumusete! Te felicit cu toata inima pentru atatea deliciosenii. Mereu ne incanti cu ceva minunat :)TE pup

    Răspuns
  4. Adela Zilahi

    Un alt tort minunat!! Numai minunatii!! Pupicei si o saptamana minunata!

    Răspuns
  5. Mirela

    Da chiar ca arata minunat ,cred ca este o incantare pt. papilelke gustative,o reteta de retinut.

    Răspuns
  6. Delicious Flavours

    Supeeeer, un alt tort pe care-l salvez 🙂
    Felicitari din nou pentru toate nebuniile pe care le faci!
    Pupici

    Răspuns
  7. Timea

    Super frumos tortul!

    Răspuns
  8. Licuta Marin

    Mmm, arata perfect si e absolut delicios!!!Pupici!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6