Tort Raffaello

Tort Raffaello

Tort Raffaello

Bezea cocos :

5 albusuri

180 g zahar

125 g cocos

50 g faina de cocos

1 lgt praf de copt

 

Crema :

500 g mascarpone

80 g zahar pudra

397 g lapte condensat indulcit

500 g iaurt grecesc

10 g gelatina granule (1 plic)

12 buc bomboane Raffaello

120 g napolitane cu crema de cocos

 

Decor :

4-5 bomboane Raffaello

napolitane cu cocos tocate grosier

 

Mod de preparare Tort Raffaello :

Bezea cocos : intr-un castron mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. La urma adaugam cocosul amestecat cu faina de cocos si praful de copt. omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare, de jos in sus. Compozitia o turnam in tava (d=25 cm) . Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam bezeaua sa se raceasca.

Crema : ingredientele sa fie la temperatura camerei; mascarponele il mixam putin cu zaharul pudra, adaugam laptele condensat indulcit din conserva, mixam putin cat sa se omogenizeze, iaurtul grecesc, gelatina hidratata in 80 ml apa rece timp de 10 minute, dupa care o topim la microunde cateva secunde sau pe foc, fara sa o fierbem.

Laptele condensat folosit de mine la aceasta reteta.

In gelatina hidratata si topita adaugam 3-4 linguri din crema, omogenizam, apoi o amestecam cu restul cremei.

La urma adaugam bomboanele Raffaello taiate in 3-4 bucati si napolitanele tocate grosier. Inainte de a turna crema peste bezea, decupam cu cutitul marginea bezelei, apoi turnam crema peste ea.

Dam la frigider de seara pana dimineata, apoi decoram. Cine doreste poate congela tortul.

Tort Raffaello

Tort Raffaello

Tort Raffaello

Un tort rapid si exceptional de gustos !

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Alte retete asemanatoare :

Cheesecake Bounty necopt

Cheesecake Raffaello

Sursa mea de inspiratie :

Cheesecake Raffaello inghetat

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4