Tort Raffaello cu ciocolata alba
Blat :
6 oua mari
200 g zahar
100 g migdale macinate
125 g faina
esenta de migdale
Crema :
200 g ciocolata alba
45 ml lapte de cocos
250 g mascarpone
500 ml smantana pentru frisca
50 g zahar pudra
60 g cocos
esenta de cocos
Pentru insiropat :
200 ml lapte de cocos
Decor :
migdale tocate
cocos
bomboane Raffaello
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, galbenusurile, esenta de migdale, iar la urma faina amestecata cu migdalele macinate (adaugate in 2 transe). Compozitia obtinuta o coacem in forma rotunda (d=24 cm) eu am avut d=25 cm, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. facem testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.
Crema : ciocolata alba si laptele de cocos, le topim pe baie de aburi, apoi lasam sa se raceasca; mascarponele il mixam putin, iar peste el adaugam ciocolata topita racita.
Peste aceasta crema, adaugam smantana pentru frisca batuta spuma, apoi cu o spatula amestecam pentru omogenizare.
La urma adaugam cocosul si esenta de cocos. Omogenizam tot cu spatula. Crema o impartim in 4 : fiecare felie de blat plus marginile.
Asamblare : 1/3 blat insiropat-crema-1/3 blat insiropat-crema-1/3 blat insiropat-crema -imbracam si marginile tortului cu crema-decor
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
https://www.homecookingadventure.com/almond-coconut-cake-raffaello-cake/
0 Comentarii