Tort Preferita

Tort Preferita

Tort Preferita

Blat :
3 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
4 lg faina
1/2 lgt praf de copt

Crema alba :
3 oua
150 g zahar
1 iaurt cremosso mic
1 danette de vanilie
150 g ciocolata alba
300 ml frisca lichida
3 pliculete de gelatina granule (30 g)
200 ml apa

Crema maro :
3 oua
150 g zahar
1 iaurt cremosso mic
1 danette de ciocolata
150 g ciocolata neagra (sau de lapte)
300 ml frisca lichida
3 pliculete gelatina granule (30 g)
200 ml apa

Decor :
50 g ciocolata cu lapte
cercuri de ciocolata alba

Mod de preparare Tort Preferita :

Blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (d=35*23 cm) sau intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor .

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma.

Crema alba :

Hidratam gelatina in 200 ml apa rece.
Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand mai departe pana se topeste. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi iaurtul cremosso, danette de vanilie, ciocolata alba topita pe aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu, frisca batuta spuma.
La final in gelatina topita adaugam 2-3 linguri din crema , omogenizam bine, apoi o turnam peste restul de crema.

Crema o turnam in aceeasi forma dreptunghiulara in care am copt blatul. Forma o stropim cu putina apa rece, apoi asezam folie alimentara .

Dam la frigider pana pregatim crema maro (cam 30 minute).

Crema maro : hidratam gelatina in 200 ml apa rece.
Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iaurtul cremosso, danette de ciocolata, ciocolata de lapte topita pe aburi, frisca batuta spuma, iar la final in gelatina topita adaugam 2-3 linguri din crema, omogenizam, apoi amestecam cu restul de crema.

Crema maro trebuie turnata peste crema alba intarita, altfel riscati sa se amestece.
Deasupra, peste crema maro asezam blatul copt.

Dam la frigider pentru minim 5 ore sau de seara pana dimineata, cum am facut eu.
Dupa ce scoatem tortul de la frigider, il rasturnam pe o tava dreptunghiulara.

Decor :   Fiecare poate sa-l decoreze tortul dupa bunul plac.
Eu am ales sa asez cerculete de ciocolata alba pe margini, iar in centru am trasat linii fine de ciocolata topita . Am rupt 50 g ciocolata bucatele si am asezat-o intr-o punga. Punga am introdus-o in apa clocotita, timp de 3-4 minute, dupa care am lasat-o sa se raceasca. Am taiat un colt foarte mic la punga si am facut dungile .

Tort Preferita

Reteta am primit-o de la fina mea, Geta, careia ii multumesc pentru reteta, pentru ca este delicioasa ! 🙂

Tort Preferita
Tort Preferita

Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Duminica placuta va doresc ! 🙂

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

16 Comentarii

  1. Timea

    Arata minunat si cu siguranta e delicios!!! pup si o duminica frumoasa

    Răspuns
  2. Maria

    Felicitari,arata super sectiunea tortului!

    Răspuns
  3. Mirela Goleanu

    Foarte bun ! Multumesc fetelor ! Duminica placuta in continuare … va pup … 🙂

    Răspuns
  4. Antonina

    Arata perfect!! Imi vine sa-i stric putin imperfectiunea, taindu-mi o juma de tort numai pt mine 😉 Pupici

    Răspuns
  5. Licuta Marin

    Uau, ce perfectiune si ce delicatesa!!!Yummy, imi place mult!Pup!

    Răspuns
  6. milica

    Woow, ce bine arata!O idee excelenta.Pup!

    Răspuns
  7. Michelle

    merita incercati-o si o sa va iasa ca mie….ciorba! 10 ore am lasat-o in friderul dat la max numai sa se intareasca si degeaba. nush ce sa zic, ceva e gresit in prajitura asta, ori in ingrediente ori in modul de preparare.

    Răspuns
  8. Mirela Goleanu

    Michelle eu tare cred ca ai stricat tortul din cauza gelatinei…. Reteta e asa cum trebuie…
    Chiar imi pare rau daca nu ti-a iesit tortul, pentru ca este delicios… 🙁
    Daca vrei, ne putem intalni si pregatim tortul acesta impreuna… 🙂
    Am observat ca esti si tu din Tm.

    Răspuns
  9. Michelle

    da, si eu cred la fel… 🙁 si l-am pregatit special pt ziua sotului meu….si cand l-am intors pe tava… 🙁 pfff. gelatina am dizolvat-o in apa cum ai scris, e la fel ca a ta din poza, dr.Oetker…nush ce nu am facut bine.

    Răspuns
  10. Mirela Goleanu

    dupa ce ai hidratat gelatina, trebuia sa o pui pe foc mic sa se topeasca, fara a o da in clocot…. 🙁
    chiar imi pare rau…

    Răspuns
  11. Michelle

    mda, de aia 🙁 in reteta nu scrie. eu am pus-o doar in 200 de ml de apa si am lasat-o vreo 20 min…se facuse ca icrele de peste…ufff next time!

    Răspuns
  12. Mirela Goleanu

    Michelle citeste cu atentie reteta . Am scris mai intai ca hidratam gelatina, apoi o topim…. 🙁
    Chiar imi pare rau….

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid Blat : 180 g unt 80% 150 g miere 150 g zahar 3 oua mari (sau 4 oua mici) 1 lgt bicarbonat 300 g faina   Crema : 450 ml smantana pentru frisca 30% 450 ml smantana acra, fermentata 30% 130 g zahar pudra vanilie   Mod de preparare Tort...

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10