Tort polar cu banane
Reteta aceasta am primit-o de la mama unui prieten foarte drag mie, Sori :P. Multumesc Dna Flores! Este un tort super bun 🙂
Un super tort ! 🙂
Ingrediente :
5 oua
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
300 ml lapte
3 lg faina
3 plicuri gelatina (30 g)
5 banane
1 lg esenta de vanilie
Decor :
30 g ciocolata topita
Mod de preparare :
Mixam galbenusurile cu 125 g zahar pana se albesc, adaugam laptele amestecat cu faina (peste faina adaugam laptele rece treptat) si punem pe foc mic , amestecand pana se ingroasa crema.
       Crema obtinuta o lasam sa se racoreasca putin si punem in ea gelatina hidratata – 3 plicuri gelatina granule o hidratam in 200 ml apa rece, apoi o topim pe foc mic, fara a fierbe . Batem albusurile de ou cu cele 125 g zahar ramas si zaharul vanilat si le incorporam in crema de oua, apoi adaugam  esenta de vanilie .
         In tava rotunda de tort (d=23 cm ) punem folie alimentara pe care o stropim cu apa rece ( procedam astfel ptr ca sa nu se lipeasca crema de folie) si turnam un strat de crema, banane taiate pe lungime in 3-4 felii pe care le asezam in cerc, crema din nou, banane felii, iar la final acoperim cu crema (bananele se oxideaza foarte repede si din aceasta cauza e necesar ca ultimul strat sa fie de crema).
        Asezam tortul in frigider de seara pana dimineata, cand il rasturnam invers pe un platou.
Decor : radem ciocolata alba deasupra.
       Si pozele vechi 🙂
IMG_5051
IMG_5092
IMG_5075
Un tort rapid, foarte pufos si usor.
Spor la prajiturit ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...