Reteta aceasta am primit-o de la mama unui prieten foarte drag mie, Sori :P. Multumesc Dna Flores! Este un tort super bun 🙂
Un super tort ! 🙂
Ingrediente :
5 oua
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
300 ml lapte
3 lg faina
3 plicuri gelatina (30 g)
5 banane
1 lg esenta de vanilie
Decor :
30 g ciocolata topita
Mod de preparare :
Mixam galbenusurile cu 125 g zahar pana se albesc, adaugam laptele amestecat cu faina (peste faina adaugam laptele rece treptat) si punem pe foc mic , amestecand pana se ingroasa crema.
Crema obtinuta o lasam sa se racoreasca putin si punem in ea gelatina hidratata – 3 plicuri gelatina granule o hidratam in 200 ml apa rece, apoi o topim pe foc mic, fara a fierbe . Batem albusurile de ou cu cele 125 g zahar ramas si zaharul vanilat si le incorporam in crema de oua, apoi adaugam esenta de vanilie .
In tava rotunda de tort (d=23 cm ) punem folie alimentara pe care o stropim cu apa rece ( procedam astfel ptr ca sa nu se lipeasca crema de folie) si turnam un strat de crema, banane taiate pe lungime in 3-4 felii pe care le asezam in cerc, crema din nou, banane felii, iar la final acoperim cu crema (bananele se oxideaza foarte repede si din aceasta cauza e necesar ca ultimul strat sa fie de crema).
Asezam tortul in frigider de seara pana dimineata, cand il rasturnam invers pe un platou.
Decor : radem ciocolata alba deasupra.
Si pozele vechi 🙂
Un tort rapid, foarte pufos si usor.
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii