Tort Pian
656x440_tort-pian-145668  
 
Blat : 
5 oua
80 g zahar
50 g nuci macinate
24 g cacao
80 g faina
8 g praf de copt
 
Crema blat :
40 g amidon alimentar ( sau 50 g faina )
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
500 ml lapte
100 g unt moale
 
Rulada :
5 oua
100 g zahar
1 lgt ulei
2 lg apa calda
80 g faina
8 g praf de copt
 
Crema rulada :
150 g unt
100 g ciocolata amaruie
150 g nuci macinate
 
Glazura ciocolata :
100 g ciocolata amruie
20 g unt
1 lg apa
 
Mod de preparare :
Blat: mixam ouale cu zaharul spuma , adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si nucile macinate. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 blaturi intr-o forma de tort rotunda (d=25 cm) sau coacem un singur blat, care dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2 .
 
 
Rulada : mixam ouale cu zaharul spuma tare, adaugam uleiul, apa treptat, la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma mai mare ( d=32×39 ), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor  .
 
 
Scoatem rulasa din hartia pergament, o asezam pe un prosop pe care am presarat zahar si o rulam in prosop . O lasam asa pana se raceste si apoi o putem folosi.
Crema blat : amestecam amidonul alimentar cu 50 ml lapte rece pana se dizolva . Intr-o craticioara punem restul de 450 ml lapte cu zaharul si zaharul vanilat pe foc mic si lasam sa dea primul clocot, apoi turnam in fir subtire amodonul dizolvat . Amestecam pana se ingroasa compozitia, apoi o lasam sa se raceasca.
 
 
Untul moale il mixam spumos, apoi il el adaugam treptat cate o lingura din crema de lapte racita complet. Omogenizam bine.
 
 
Crema rulada : topim untul cu ciocolata pe foc mic,amestecand mereu, fara sa dea in clocot ! Dam de pe foc si amestecam cu nucile macinate. Lasam crema sa se raceasca, apoi ungem rulada cu ea.
 
 
Dupa ce am uns rulada cu crema de nuci, taiem fasii de 4 cm . Prima fasie o rulam si o asezam peste crema cu care am uns un blat. Celelalte fasii de rulada le luam si le asezam in jurul primei fasii .
 
 
Glazura de ciocolata : topim pe foc mic ciocolata cu untul si apa si intindem peste tort dupa ce s-a racorit.
Eu am folosit aceasta glazura : 250 g ciocolata, 50 g unt, 200 ml smantana pentru frisca .
Am pus toate ingredientele intr-o craticioara pe foc mic, pana s-au topit, apoi am dat deoparte oala . Cu jumatate din glazura am imbracat tortul, restulam lasat-o sa se raceasca, apoi am mixat-o spuma.
 
 
Asamblare :1 foaie blat rotund- 1/3 crema blat-rulada cu crema-1/3 crema blat-1 foaie blat-glazura ciocolata. cu restul de crema imbracam marginile tortului.
656x440_tort-pian-145668
656x437_tort-pian-145667
 
 
 
                          Blogul meu a implinit 1 anisor !!! 🙂 Pentru acest eveniment am pregatit un delicios tort de vanilie, nuci si ciocolata !
Sursa mea : Amalia.
Suuper tort ! 🙂 A fost pe placul tuturor celor ce l-au papat 😀

18 Comentarii

  1. Cristina

    La multi ani si la cat mai multe retete delicioase!

    Răspuns
  2. miremirc

    Multumesc Cristina ! Te pup ! 🙂

    Răspuns
  3. mona

    La multi ani! si sa ne incanti mai des!

    Răspuns
  4. ophelia1983

    La multi ani! Tortuletul e grozav! Iti urez sa ai la fel de multa rabadare si inspiratie pentru inca multi ani~!

    Răspuns
  5. violette

    Tare bine arata tortul…la multi ani si la cat mai multe postari!

    Răspuns
  6. Corina

    Waaaaaaaaaaaaa! Ce tort frumos! La multi ani si la cat mai multe prajiturele minunate! Pupici

    Răspuns
  7. Licuta Marin

    La multi ani si la cat mai multe postari!!!Foarte frumos si foarte delicios, tortuletul!Nu refuz o feliuta:))Pup!

    Răspuns
  8. Fancy Cake

    La multi ani draga mea! Iti doresc sa ai puterea sa faci acest blog mare-mare!
    Te pup

    Răspuns
  9. miremirc

    Va imbratisez cu mult drag fetelor !!! La fel va doresc si voua, tuturor !

    Răspuns
  10. Simona

    La Multi Ani!! Se pare ca suntem de-o varsta… Iar daca acum ne-am taiat motul, sper sa mergem impreuna si la gradi… scoala… liceu.. 🙂
    Tortul arata delicios!! Nu refuz o portie.
    Pupici dulci

    Răspuns
  11. Timea

    La multi ani! Si ce tort frumos si bun! si ai avut ceva de munca la el. Felicitari pt tort si pt blogul tau minunat!

    Răspuns
  12. In bucatarie cu Aziz

    La cat mai multe retete delicioase !!!Perfect tortuletul o sa-l imprumut cat de curand..pup o zi minunata!!!!!!!!

    Răspuns
  13. Miha

    La multi ani deliciosi!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...