Tort Parisul in flacari
5eb81210c72485893c05d771639668ae

 Foi :
5 oua
4 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao

2 lg ulei

Bezea cu nuci :
7 albusuri
7 lg zahar
1 lg faina
200 g nuci prajite si macinate

Crema :
7 galbenusuri
200 g zahar
500 ml lapte
5 lg faina (amidon alimentar)
250 g unt  (80%)
2 lgt esenta de vanilie
2 banane coapte

Sirop :
100 ml apa
3 lg zahar (sau 3 plicuri zahar vanilat)
2 lg rom

Decor :
300 ml smantana pentru frisca

1 lg cu varf zahar pudra
2 lg cacao
bilute colorate si de cacao pentru decor

sau
Decor 2 :
200 g ciocolata
150 ml frisca lichida
100 g unt

Mod de preparare :
2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 lg zahar, uleiul, cele 2 galbenusuri, iar la final 2 lg faina amestecate cu 1 lg caco. Omogenizam bine si intindem compozitia intr-o forma de tort (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor , la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Repetam cu restul ingredientelor ramase si mai coacem o foaie de blat.

Bezea cu nuci : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si faina amestecata cu nucile prajite si tocate mai mare. Asezam compozitia in aceeasi forma si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Crema : cele 7 galbenusuri le mixam cu zaharul. 100 ml lapte rece il amestecam cu amidonul, restul de 400 ml il punem sa dea un clocot. Laptele rece amestecat cu amidonul il turnam in fir subtire peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie o turnam peste galbenusurile spuma. Punem cratita pe foc mic (sau pe aburi, daca nu aveti o cratita cu fund dublu). Amestecam pana se ingroasa compozitia . Dam deoparte si lasam sa se raceasca. (Daca cumva are cocoloase, putem folosi mixerul).

Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma , apoi punem cate o lingura din crema de vanilie peste unt, amestecand mereu, ca la maioneza. Adaugam esenta de vanilie, apoi bananele maruntite cu ajutorul unei furcuilte.

Sirop : apa o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic pentru 10 minute. Dm deoparte de pe foc si adaugam rom-ul .Lasam sa se raceasca si cu el insiropam cele 2 foi de cacao si bezeaua cu nuci.

Decor : frisca lichida o batem spuma tare, apoi adaugam cele 2 linguri de cacao si mixam mai departe pana la omogenizare.

Decor 2 : topim pe aburi cele 3 ingrediente. Lasam sa se racoreasca putin, apoi intindem glazura deasupra si pe margini.

Asamblare : foaie cacao-sirop – 1/2 crema-bezea cu nuci – sirop – 1/2crema-foaie cacao – sirop – glazura.

Sursa cu unele modificari facute de mine 🙂
Super tort ! Incercati-l ca merita . Este absolut delicios!

12 Comentarii

  1. Nicol

    Arata foarte bine, iar combinatia bezea cu nuca si sirop cu rom imi place foarte mult! O saptamana frumoasa!

    Răspuns
  2. In bucatarie cu Aziz

    Vai cum arata,acum ma gandeam la tine gasesc cele mai faine prajituri…..o zi faina!!

    Răspuns
  3. Licuta Marin

    Superb tortuletul tau!De gust nici nu mai spun, delicios la maxim!Pup!

    Răspuns
  4. Bucate apetisante

    Iai dar cum poate sa arate!!!
    Eu sunt o gurmanda,si acum imi trebuie si mie prajiturica din asta!!!

    Răspuns
  5. Ruxi

    Imi place mult acest tort inflacarat. 🙂 Felicitari!

    Răspuns
  6. catrina

    Ce faci cu cele 4 galbenusuri din cele 2 blaturi?.MUltumesc entru raspuns Catrina

    Răspuns
  7. Mirela Goleanu

    Catrina : 2 galbenusuri la o foaie si 2 la cea de-a doua foaie.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...