Tort Napoleon

Tort Napoleon

Tort Napoleon

 

Foi :

400 g unt (80%) rece

620 g faina

150 ml apa rece

1 lg otet (9%)

2 oua

3 lg vodka

un praf de sare

 

Crema :

7 galbenusuri

360 g zahar

100 g faina

1300 g lapte

esenta de vanilie

230 g unt (80%)

 

Mod de preparare :

       Foi : intr-un pahar punem apa rece, vodka si otetul. Peste adaugam ouale amestecate cu praful de sare. Lasam deoparte.

Cernem faina si punem untul rece de la frigider taiat cubulete. Cu un cutit tocam pana obtinem un aluat sfarimicios. Facem o adancitura si punem lichidul obtinut mai sus.

Framantam un aluat elastic, pe care il cantarim si il impatim in 12 bucati. Formam 12 bile de aluat, pe care le invelim in folie alimentara si le dam la frigider pentru 1 ora.

Scoatem cate 1 bila de aluat din frigider, restul le lasam la rece, intindem cu sucitorul pe foaia de copt presarata cu faina. Decupam un cerc cu d=23 cm pe care il intepam cu furculita . Cu cat avem mai multe intepaturi pe aluat, cu atat foaia se va coace mai drept. Eu am copt si pe fundul tavii pe care am presarat faina. E mai usor de copt foile pe hartia de copt. Coacem foile in cuptorul preincalzit, la 220-230 grade Celsius, circa 4-5 minute, pana cand se rumenesc putin.

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam faina, amestecand bine, apoi laptele rece treptat. Punem pe foc mediu, amestecand pana cand se ingroasa . Luam de pe foc si adaugam cele 30 g unt si esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam bine, apoi adaugam cate 1 lg treptat din crema rece mixata putin.

Asamblare : ungem fiecare foaie cu cate 3-4 linguri de crema. Imbracam tortul in marginile copate pe care le-am maruntit cu mixerul sau cu un sucitor.

Tort Napoleon

Dam tortul la frigider pentru minim 24 ore, timp in care foile se vor inmuia de la crema.

Tort Napoleon

Tort Napoleon

 

Un tort fabulos !

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

https://gotovim-doma.ru/recipe/1000-tort-napoleon

Alte retete cu foi :

Tort cu foi de miere si nuci

Prajitura foi cu miere de albine

Prajitura Arlechin

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6