Tort musuroi de cartita

Tort musuroi de cartita

Tort musuroi de cartita

 

Blat :

4 oua

4 lg zahar

4 lg ulei

esenta de vanilie

6 lg faina

2 lg cacao

 

Sirop :

100 ml apa

1 lg zahar

esenta de vanilie

 

Crema :

400 ml lapte

2 lg amidon alimentar

150 g zahar

10 g gelatina granulata

400 ml smantana pentru frisca

50 g ciocolata rasa

 

4 banane

 

Mod de preparare Tort musuroi de cartita :

Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecat cu uleiul ca la maioneza si esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in forma rotunda de tort (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii.

Crema : amidonul alimentar il amestecam cu zaharul, adauga treptat laptele rece, amestecand mereu , apoi punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca circa 10 minute, apoi adaugam gelatina hidratata in apa rece timp de 10 minute si topita , fara a o fierbe. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit o mixam putin, apoi adaugam smantana pentru frisca batuta spuma , apoi ciocolata rasa.

Am facut poze la toate etapele pregatirii tortului, dar din pacate , le-am sters din greseala… 🙁

 Sirop : apa cu zaharul le fierbem circa 3 minute, luam deoparte si adaugam esenta de vanilie. Lasam sa se raceasca.

 Asamblare : taiem cu un cutit partea de deasupra a blatului de cacao, apoi scobim cu un cutit partea din mijloc a blatului, lasand putina margine. Blatul decupat il faramitam cu degetele.

Partea de blat scobita o insiropam , asezam bananele intregi (cine doreste poate aseza banane taiate in jumatate pe lungime), apoi crema o asezam cu varf. Deasupra presaram blatul faramitat. Presam usor cu mainile blatul faramitat. Peste putem presara decoratiuni de ciocolata .

Tort musuroi de cartita

Tort musuroi de cartita

Un tort rapid, usor, pufos si delicios !

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Alte retete cu banane :

Tort de banane caramelizate

Prajitura rasturnata cu banane

Tort polar cu banane

 

 

 

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...