Tort musuroi de cartita
Blat :
4 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
esenta de vanilie
6 lg faina
2 lg cacao
Sirop :
100 ml apa
1 lg zahar
esenta de vanilie
Crema :
400 ml lapte
2 lg amidon alimentar
150 g zahar
10 g gelatina granulata
400 ml smantana pentru frisca
50 g ciocolata rasa
4 banane
Mod de preparare Tort musuroi de cartita :
Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecat cu uleiul ca la maioneza si esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in forma rotunda de tort (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii.
Crema : amidonul alimentar il amestecam cu zaharul, adauga treptat laptele rece, amestecand mereu , apoi punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca circa 10 minute, apoi adaugam gelatina hidratata in apa rece timp de 10 minute si topita , fara a o fierbe. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit o mixam putin, apoi adaugam smantana pentru frisca batuta spuma , apoi ciocolata rasa.
Am facut poze la toate etapele pregatirii tortului, dar din pacate , le-am sters din greseala… 🙁
Sirop : apa cu zaharul le fierbem circa 3 minute, luam deoparte si adaugam esenta de vanilie. Lasam sa se raceasca.
Asamblare : taiem cu un cutit partea de deasupra a blatului de cacao, apoi scobim cu un cutit partea din mijloc a blatului, lasand putina margine. Blatul decupat il faramitam cu degetele.
Partea de blat scobita o insiropam , asezam bananele intregi (cine doreste poate aseza banane taiate in jumatate pe lungime), apoi crema o asezam cu varf. Deasupra presaram blatul faramitat. Presam usor cu mainile blatul faramitat. Peste putem presara decoratiuni de ciocolata .
Un tort rapid, usor, pufos si delicios !
Spor la prajiturit !! 🙂
Alte retete cu banane :
0 Comentarii