Tort Monica

Blat alb :

2 oua

6 lg zahar

12 lg lapte

12 lg faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

Blat maro :

2 oua

6 lg zahar

12 lg lapte

10 lg faina

2 lg cacao

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

Crema :

1 l lapte

12 lg zahar

250 g unt

200 g cocos

 

Decor :

400 ml smantana pentru frisca

3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

bilute colorate

cocos

 

Mod de preparare :

 Blat alb : albusurile le mixam cu zaharul spuma, adaugam galbenusurile, apoi laptele si la urma faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute.

Blatul rece il taiem in 2.

Blat maro : albusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, apoi laptele, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Eu am folosit 100 g ciocolata neagra topita si racorita. Data viitoare voi folosi cacao. Coacem in tava (d=24 cm) tapetata cu hartie de opt, la 180 grade Celsius.

Blatul rece il taiem in 2.

Crema : fierbem toate ingredientele, circa 3 minute, la foc mediu.

 Asamblare : folosim o oala cu pereti inalti cu d=24 cm si asamblam astfel : 2 polonice de crema fierbinte-1/2 blat alb-crema fierbinte-1/2 blat maro-crema fierbinte-1/2 blat alb-crema fierbinte-1/2 blat maro-crema fierbinte.

Dam oala la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Rasturnam oala invers, cat este cald tortul.

Imbracam tortul in frisca batuta spuma si decoram.

 

Un tort ieftin si delicios ! Mersi Zoe pentru reteta !! 🙂

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1309
484
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest