Blat alb :
2 oua
6 lg zahar
12 lg lapte
12 lg faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
Blat maro :
2 oua
6 lg zahar
12 lg lapte
10 lg faina
2 lg cacao
1/2 plic praf de copt (5 g)
Crema :
1 l lapte
12 lg zahar
250 g unt
200 g cocos
Decor :
400 ml smantana pentru frisca
3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
bilute colorate
cocos
Mod de preparare :
Blat alb : albusurile le mixam cu zaharul spuma, adaugam galbenusurile, apoi laptele si la urma faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute.
Blatul rece il taiem in 2.
Blat maro : albusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, apoi laptele, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Eu am folosit 100 g ciocolata neagra topita si racorita. Data viitoare voi folosi cacao. Coacem in tava (d=24 cm) tapetata cu hartie de opt, la 180 grade Celsius.
Blatul rece il taiem in 2.
Crema : fierbem toate ingredientele, circa 3 minute, la foc mediu.
Asamblare : folosim o oala cu pereti inalti cu d=24 cm si asamblam astfel : 2 polonice de crema fierbinte-1/2 blat alb-crema fierbinte-1/2 blat maro-crema fierbinte-1/2 blat alb-crema fierbinte-1/2 blat maro-crema fierbinte.
Dam oala la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Rasturnam oala invers, cat este cald tortul.
Imbracam tortul in frisca batuta spuma si decoram.
Un tort ieftin si delicios ! Mersi Zoe pentru reteta !! 🙂
Spor la prajiturit !! 🙂
0 Comentarii