Tort Medovik rapid
Blat :
180 g unt 80%
150 g miere
150 g zahar
3 oua mari (sau 4 oua mici)
1 lgt bicarbonat
300 g faina
Crema :
450 ml smantana pentru frisca 30%
450 ml smantana acra, fermentata 30%
130 g zahar pudra
vanilie
Mod de preparare Tort Medovik rapid :
Blat : intr-o cratita punem untul, zaharul si mierea. Asezam cratita pe foc mediu si amestecam pana incepe sa fiarba, apoi adaugam bicarbonatul si mai fierbem circa 4-5 minute, amestecand mereu. Luam cratita de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
In crema racita adaugam cate 1 ou, pe rand, mixand bine dupa fiecare, iar la urma faina cernuta. Aluatul moale obtinut il turnam in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preancalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi asezam un inel cu d=25 cm peste el si decupam . Restul marginilor le taiem patratele mici de 1-2 cm.
Crema : toate ingredientele le punem intr-un bol inalt si mixam pana incepe crema sa prinda consistenta. Nu mixam foarte mult pentru ca riscam sa se taie.
Crema o impartim in 2 si asamblam tortul : blat – 1/2 crema – patratele de blat – 1/2 crema. Il imbracam in firimituri de blat .
Punem tortul in frigider de seara pana dimineata, apoi il scoatem si il imbracam in firimituri de blat.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea :
Alte retete cu miere :
0 Comentarii