Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

Blat :

180 g unt 80%

150 g miere

150 g zahar

3 oua mari (sau 4 oua mici)

1 lgt bicarbonat

300 g faina

 

Crema :

450 ml smantana pentru frisca 30%

450 ml smantana acra, fermentata 30%

130 g zahar pudra

vanilie

 

Mod de preparare Tort Medovik rapid :

Blat : intr-o cratita punem untul, zaharul si mierea. Asezam cratita pe foc mediu si amestecam pana incepe sa fiarba, apoi adaugam bicarbonatul si mai fierbem circa 4-5 minute, amestecand mereu. Luam cratita de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

In crema racita adaugam cate 1 ou, pe rand, mixand bine dupa fiecare, iar la urma faina cernuta. Aluatul moale obtinut il turnam in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preancalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi asezam un inel cu d=25 cm peste el si decupam . Restul marginilor le taiem patratele mici de 1-2 cm.

Crema : toate ingredientele le punem intr-un bol inalt si mixam pana incepe crema sa prinda consistenta. Nu mixam foarte mult pentru ca riscam sa se taie.

Tort Medovik rapid

Crema o impartim in 2 si asamblam tortul : blat – 1/2 crema – patratele de blat – 1/2 crema. Il imbracam in firimituri de blat .

Punem tortul in frigider de seara pana dimineata, apoi il scoatem si il imbracam in firimituri de blat.

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea :

Tort Medovik rapid

 

Alte retete cu miere :

Prajitura foi cu miere de albine

Tort cu foi de miere si nuci

Tort cu miere si praline

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10