Tort Mascarpone si portocale
 IMG_4236-300x200

Blat:
2 lg ness,
6 oua,
200 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
125 g faina,
1 lgt praf de copt
Crema:
500 g branza de vaci,
500 g mascarpone( ricotta ),
2 portocale,
200 g zahar,
1 lgt coaja rasa de portocala,

Sirop:
1 lg ness,
75 ml apa,
3 lg zahar pudra,
4 lg rom

Decor :
200 ml frisca
1/2 lgt ness
bombonele aurii pentru decor

Mod de preparare :

       Blat: dizolvam ness-ul in 2 lg apa fierbinte; batem albusurile spuma cu 100 g zahar.
Separat mixam galbenusurile cu zaharul ramas, zaharul vanilat si ness-ul dizolvat, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, iar peste turnam albusurile si amestecam cu o lingura; turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm. Dam la cuptor pentru 30-35 minute.

IMG_4156 IMG_4157 IMG_4158 IMG_4162       Crema: amestecam mascarpone impreuna cu branza de vaci , zaharul, coaja de portocala si sucul de la o portocala si jumatate .

IMG_4177 IMG_4178        Sirop: fierbem 75 ml apa, apoi adaugam ness-ul si zaharul pudra; luam de pe foc si dupa 2 minute cand s-a mai racit siropul turnam rom-ul.

       Asamblare: Blatul se taie in 3 parti si se insiropeaza fiecare parte; cu 1/2 din crema se ung foile de jos, iar cu jumatatea ramasa se imbraca tortul.

IMG_4179 IMG_4180 IMG_4182  Dam la rece pentru minim 3 ore, apoi batem frisca si ornam tortul.

IMG_4224IMG_4245IMG_4252IMG_4236IMG_4238  Prima poza la primul „tort mascarpone si portocale” 🙂

Picture 048.1 Picture 058.4 

Sursa : Laura Sava

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...