Tort Malaga

Tort Malaga

Tort Malaga

 

1 pahar = 150 ml

Blat :

3 oua

1 pahar zahar

1/2 pahar ulei

1 pahar faina + 2 lg faina

1 lgt praf de copt

 

Bezea nuci :

4 albusuri

6 lg zahar

4 lg nuci macinate (arahide, alune…)

 

Crema :

300 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

6 lg zahar

2 lg esenta de rom

1 lgt gelatina granulata

300 ml smantana pentru frisca

100 g stafide inmuiate in rom

 

Sirop :

5 lg apa

1 lg esenta de rom

1 lg zahar

 

Glazura :

100 g ciocolata neagra Nestle

3 lg smantana pentru frisca

 

Decor :

150 ml smantana pentru frisca

150 ml frisca lichida

100 g ciocolata neagra Nestle

 

Mod de preparare Tort Malaga :

 Blat : mixam ouale cu zaharul , adaugam uleiul treptat, mixand , iar la urma faina amestecata cu praful de copt , cernute. Omogenizam cu o spatula si intindem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.

       Bezea : intr-un castron mixam spuam albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. la urma adaugam nucile macinate. (eu am folosit arahide decojite, prajite si macinate). Compozitia o amestecam cu o spatula si o intindem peste blatul crud de mai sus.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 150 grade celsius, circa 50 minute.

Blatul rece il taiem in 2 pe latime.

Glazura : topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca. Aceasta glazura o intindem pe cele 2 blaturi.

 Crema : din zahar, lapte si praf de budinca pregatim o crema, pe care o lasam sa se raceasca.

Smantana pentru frisca o mixam spuma si o adaugam peste crema racita si mixata putin, lingura cu lingura.

Adaugam esenta de rom, stafidele inmuiate in rom cat sa le acopere (lasate de seara pana dimineata sau pentru minim 5 ore), apoi gelatina hidratata in 2 lgt apa rece si topita . Omogenizam si dam crema la frigider pentru 20 minute.

 Asamblare : 1/2 blat cu bezea si glazuta de ciocolata-crema-1/2 blat cu bezea si glazura de ciocolata (glazura sa fie peste crema). Blatul de deasupra se insiropeaza cu siropul.

Tortul il imbracam in frisca iar marginile le imbracam cu decoratiuni din ciocolata topita.

Tort Malaga

Dam tortul la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem si servim.

Tort Malaga

Tort Malaga

Tort Malaga

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

Tort "Malaga" cu rom si stafide

Alte retete cu stafide si rom :

Potcoave cu stafide si rom

Prajitura cu stafide si Nutella

Tort rapsodia aromelor

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4