Tort Malaga

1 pahar = 150 ml

Blat :

3 oua

1 pahar zahar

1/2 pahar ulei

1 pahar faina + 2 lg faina

1 lgt praf de copt

 

Bezea nuci :

4 albusuri

6 lg zahar

4 lg nuci macinate (arahide, alune…)

 

Crema :

300 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

6 lg zahar

2 lg esenta de rom

1 lgt gelatina granulata

300 ml smantana pentru frisca

100 g stafide inmuiate in rom

 

Sirop :

5 lg apa

1 lg esenta de rom

1 lg zahar

 

Glazura :

100 g ciocolata neagra Nestle

3 lg smantana pentru frisca

 

Decor :

150 ml smantana pentru frisca

150 ml frisca lichida

100 g ciocolata neagra Nestle

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam ouale cu zaharul , adaugam uleiul treptat, mixand , iar la urma faina amestecata cu praful de copt , cernute. Omogenizam cu o spatula si intindem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.

       Bezea : intr-un castron mixam spuam albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. la urma adaugam nucile macinate. (eu am folosit arahide decojite, prajite si macinate). Compozitia o amestecam cu o spatula si o intindem peste blatul crud de mai sus.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 150 grade celsius, circa 50 minute.

Blatul rece il taiem in 2 pe latime.

Glazura : topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca. Aceasta glazura o intindem pe cele 2 blaturi.

 Crema : din zahar, lapte si praf de budinca pregatim o crema, pe care o lasam sa se raceasca.

Smantana pentru frisca o mixam spuma si o adaugam peste crema racita si mixata putin, lingura cu lingura.

Adaugam esenta de rom, stafidele inmuiate in rom cat sa le acopere (lasate de seara pana dimineata sau pentru minim 5 ore), apoi gelatina hidratata in 2 lgt apa rece si topita . Omogenizam si dam crema la frigider pentru 20 minute.

 Asamblare : 1/2 blat cu bezea si glazuta de ciocolata-crema-1/2 blat cu bezea si glazura de ciocolata (glazura sa fie peste crema). Blatul de deasupra se insiropeaza cu siropul.

Tortul il imbracam in frisca iar marginile le imbracam cu decoratiuni din ciocolata topita.

Dam tortul la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem si servim.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...