Tort Limoncello

Blat :

4 oua

150 g zahar

4 lg suc lamaie

150 g faina

1/2 lgt praf de copt

Crema :

500 g Ricotta

180 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

120 ml zeama lamaie

coaja rasa de la 2 lamai bio

400 ml smantana pentru frisca

100 g zahar pudra cu aroma vanilie

10 g gelatina granulata

100 g ciocolata alba tocata

15 piscoturi

120 ml Limoncello

Insiropat :

80 ml Limoncello

Mod de preparare :

Blat : Mixam galbenusurile cu zaharul circa 2 minute, adaugam zeama de lamaie,faina amestecata cu praful de copt, iar la final albusurile mixate spuma. Coacem compozitia in forma (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Crema : gelatina o punem la hidratat in 80 ml apa rece, pentru 10 minute. Ricota cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie le mixam, adaugam zeama de lamaie, gelatina hidratata mai sus si topita pe foc ic sau la microunde, smantana pentru frisca mixata spuma cu zaharul pudra, iar la urma adaugam ciocolata tocata.

Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : blat insiropat-1/2 crema-piscoturi insiropate in Limoncello-1/2 crema. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata.

Decoram tortul cu felii de lamaie , fulgi de cocos si frunzulite de menta.

Un tort delicios si racoritor pentru ziua mea 🙂

Spor la prajiturit !

Sursa

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...