Tort Limoncello
Blat :
4 oua
150 g zahar
4 lg suc lamaie
150 g faina
1/2 lgt praf de copt
Crema :
500 g Ricotta
180 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
120 ml zeama lamaie
coaja rasa de la 2 lamai bio
400 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra cu aroma vanilie
10 g gelatina granulata
100 g ciocolata alba tocata
15 piscoturi
120 ml Limoncello
Insiropat :
80 ml Limoncello
Mod de preparare Tort Limoncello :
Blat : Mixam galbenusurile cu zaharul circa 2 minute, adaugam zeama de lamaie,faina amestecata cu praful de copt, iar la final albusurile mixate spuma. Coacem compozitia in forma (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Crema : gelatina o punem la hidratat in 80 ml apa rece, pentru 10 minute. Ricota cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie le mixam, adaugam zeama de lamaie, gelatina hidratata mai sus si topita pe foc ic sau la microunde, smantana pentru frisca mixata spuma cu zaharul pudra, iar la urma adaugam ciocolata tocata.
Crema obtinuta o impartim in 2.
Asamblare : blat insiropat-1/2 crema-piscoturi insiropate in Limoncello-1/2 crema. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata.
Decoram tortul cu felii de lamaie , fulgi de cocos si frunzulite de menta.
Un tort delicios si racoritor pentru ziua mea 🙂
Alte retete asemanatoare gasiti mai jos :
Cheesecake cu bezea si crema de lamaie
Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie
Prajitura cremoasa cu mac si lamaie
Sursa mea :
Tort de lamaie cu crema de branza si Limoncello
Spor la prajiturit !
0 Comentarii