Tort Kodrit Kadir

Blat:
1 ou,
100 g zahar,
100 ml lapte,
100 ml ulei,
1 lgt praf de copt,
100 g faina,
4 lg cacao,
1 lg ness,
rom

Crema:
800 ml lapte,
5 oua,
200 g zahar,
esenta vanilie

Caramel:
5 lg zahar

 

Mod de preparare :

     Caramel: caramelizam pe foc zaharul.

Crema: mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie,apoi adaugam laptele. Turnam in tava cu caramelul racit , printr-o strecuratoare.

         Blat: oul il mixam cu zaharul, adaugam apoi uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt, cacao, ness si putin rom.

       Asamblare: caramel – crema – blat.

Blatul se toarna peste crema de oua din tava ( 20×30 cm sau d=25 cm ) . Dam la cuptor , la 180 grade Celsius, pentru 30-35 minute, in cuptorul preincalzit.

  Lasam tortul sa se raceasca, apoi il rasturnam invers pe un platou.
Si pozele vechi 🙂
IMG_4145
IMG_4146
Spor la prajiturit !!! 🙂

2 Comentarii

  1. Anonymous

    L-am facut de ziua mea si a fost delicios si chiar l-am refacut! Iulia

    Răspuns
  2. Anonymous

    …si azi iar o sa il fac! Iulia

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...