Tort Kodrit Kadir
Blat:
1 ou,
100 g zahar,
100 ml lapte,
100 ml ulei,
1 lgt praf de copt,
100 g faina,
4 lg cacao,
1 lg ness,
rom
Crema:
800 ml lapte,
5 oua,
200 g zahar,
esenta vanilie
Caramel:
5 lg zahar
Mod de preparare Tort Kodrit Kadir :
Caramel: caramelizam zaharul fara sa-l ardem.
Crema: mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie,apoi adaugam laptele. Turnam in tava cu caramelul racit , printr-o strecuratoare.
Blat: oul il mixam cu zaharul, adaugam apoi uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt, cacao, ness si putin rom.
Asamblare: caramel – crema – blat.
Blatul se toarna peste crema de oua din tava ( 20×30 cm sau d=25 cm ) . Dam la cuptor , la 180 grade Celsius, pentru 30-35 minute, in cuptorul preincalzit.




L-am facut de ziua mea si a fost delicios si chiar l-am refacut! Iulia
…si azi iar o sa il fac! Iulia