Tort in doua culori

Blat 1 :
3 oua
3 lg zahar
1 plic zahar vanilat
3 lg faina
Blat 2 :
3 oua
3 lg zahar
2 lg faina
1 lg cacao+2 lg apa
Crema :
2 plicuri budinca vanilie (80 g)
250 g unt (80%)
900 ml lapte
8 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat

 

Glazura si decor :
2 lg gem de caise
2 lg cacao sau glazura ciocolata (100g ciocolata, 2 lg lapte , 1 lg unt)
200 ml frisca

Sirop :

6 lg zahar

200 ml apa

Mod de preparare :

Sirop : caramelizam zaharul, apoi adaugam apa si lasam pe foc pana se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca.
       Blat 1: mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina; punem compozitia in tava ( 25*35 cm ) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor.Dupa ce s-a copt, taiem blatul in 2 pe lungime.

       Blat 2 : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam faina, apoi pudra de cacao amestecata cu apa si dam la cuptor in tava ( 25*35 cm ) tapetata cu hartie pentru copt. Taiem blatul in 2 pe lungime.

       Crema: fierbem budincile de vanilie in mod obisnuit; lasam sa se raceasca apoi amestecam cu untul mixat spuma.

        Asamblare : 1/2 blat maro-crema-1/2 blat alb-crema-1/2 blat maro-crema-1/2 blat alb-gem de caise-cacao-frisca.

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Cristina

    Fina mea il numeste „Chec mozaic” – pe tipul acestei retete. Oricum ar fi e bun de tot! Iti doresc o zi frumoasa!

    Răspuns
  2. Craita

    ai niste suuuuper prajituri pe aici, toate imi fac cu ochiul:)

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6