Blat 1 :
3 oua
3 lg zahar
1 plic zahar vanilat
3 lg faina
Blat 2 :
3 oua
3 lg zahar
2 lg faina
1 lg cacao+2 lg apa
Crema :
2 plicuri budinca vanilie (80 g)
250 g unt (80%)
900 ml lapte
8 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
Glazura si decor :
2 lg gem de caise
2 lg cacao sau glazura ciocolata (100g ciocolata, 2 lg lapte , 1 lg unt)
200 ml frisca
Sirop :
6 lg zahar
200 ml apa
Mod de preparare :
Sirop : caramelizam zaharul, apoi adaugam apa si lasam pe foc pana se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca.
Blat 1: mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina; punem compozitia in tava ( 25*35 cm ) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor.Dupa ce s-a copt, taiem blatul in 2 pe lungime.
Blat 2 : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam faina, apoi pudra de cacao amestecata cu apa si dam la cuptor in tava ( 25*35 cm ) tapetata cu hartie pentru copt. Taiem blatul in 2 pe lungime.
Crema: fierbem budincile de vanilie in mod obisnuit; lasam sa se raceasca apoi amestecam cu untul mixat spuma.
Asamblare : 1/2 blat maro-crema-1/2 blat alb-crema-1/2 blat maro-crema-1/2 blat alb-gem de caise-cacao-frisca.
Fina mea il numeste „Chec mozaic” – pe tipul acestei retete. Oricum ar fi e bun de tot! Iti doresc o zi frumoasa!
ai niste suuuuper prajituri pe aici, toate imi fac cu ochiul:)