Blat :
280 g faina
260 g zahar
100 g cacao
2 lgt praf de copt
1/2 lgt sare
240 ml lapte
115 ml ulei
2 oua
2 lgt esenta de vanilie
230 ml apa fiarta
Crema :
250 g lapte condensat
200 g zahar
2 galbenusuri+1 lgt apa
120 g unt moale
1 lgt esenta de vanilie
130g nuci tocate grosier
150 g cocos
1 lgt amidon
Decor :
nuci
40 g ciocolata neagra topita
Mod de preparare :
Blat : amestecam faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt, si sarea, apoi adaugam pe rand : uleiul, laptele, ouale, esenta de vanilie si apa fiarta treptat, mixand incet pana la omogenizare. Vom obtine o compozitie foarte moale. Impartim in 3 si coacem 3 blaturi in forma rotunda de tort (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.
Crema : intr-o cratita de inox cu fund dublu, punem laptele condensat, amidonul, zaharul, galbenusurile amestecate cu apa, untul moale de la temperatura camerei, si esenta de vanilie. Punem pe foc mic, amestecand mereu, circa 10-12 minute. Tragem de pe foc si adaugam cocosul si nucile prajite si tocate grosier.
Amestecam bine, apoi acoperim cratita cu o folie alimentara si o lasam la rece 1 ora.
Dupa trecerea orei, indepartam folia si impartim crema in 3 parti . Intindem crema pe fiecare blat. Deasupra asezam jumatati de nuca trecute pe jumatate prin ciocolata neagra topita; pe mijloc trasam linii de ciocolata .
Spor la prajiturit !! 🙂
0 Comentarii