Tort german

DSC_0090

Blat :

280 g faina

260 g zahar

100 g cacao

2 lgt praf de copt

1/2 lgt sare

240 ml lapte

115 ml ulei

2 oua

2 lgt esenta de vanilie

230 ml apa fiarta

 

Crema :

250 g lapte condensat

200 g zahar

2 galbenusuri+1 lgt apa

120 g unt moale

1 lgt esenta de vanilie

130g nuci tocate grosier

150 g cocos

1 lgt amidon

 

Decor :

nuci

40 g ciocolata neagra topita

 

Mod de preparare :

Blat : amestecam faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt, si sarea, apoi adaugam pe rand : uleiul, laptele, ouale, esenta de vanilie si apa fiarta treptat, mixand incet pana la omogenizare. Vom obtine o compozitie foarte moale. Impartim in 3 si coacem 3 blaturi in forma rotunda de tort (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0052

DSC_0053

DSC_0054

DSC_0057

DSC_0058 DSC_0059

     Crema : intr-o cratita de inox cu fund dublu, punem laptele condensat, amidonul, zaharul, galbenusurile amestecate cu apa, untul moale de la temperatura camerei, si esenta de vanilie. Punem pe foc mic, amestecand mereu, circa 10-12 minute. Tragem de pe foc si adaugam cocosul si nucile prajite si tocate grosier.

DSC_0061 DSC_0062 DSC_0065

DSC_0067 DSC_0068

Amestecam bine, apoi acoperim cratita cu o folie alimentara si o lasam la rece 1 ora.

DSC_0069

Dupa trecerea orei, indepartam folia si impartim crema in 3 parti . Intindem crema pe fiecare blat. Deasupra asezam jumatati de nuca trecute pe jumatate prin ciocolata neagra topita; pe mijloc trasam linii de ciocolata .

DSC_0070

DSC_0078

DSC_0090

DSC_0102

DSC_0123

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://retete.unica.ro/recipes/tort-german/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...