Tort Foc de Tabara
Blat :
4 oua mari (sau 5 oua mici)
150 g zahar
2 lg iaurt
100 g faina
100 g amidon alimentar
2 lgt praf de copt
un praf de sare
Crema :
500 g piersici din compot
500 g mascarpone
150 g zahar pudra
200 g ciocolata alba
300 ml smantana pentru frisca
12 g gelatina granulata
Decor :
200 ml smantana pentru frisca
150 g biscuiti oreo
100 g bomboane rosii
100 g bomboane galbene
Mod de preparare Tort Foc de Tabara :
Blat : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi iaurtul, faina amestecata cu amidonul si praful de copt, iar la sfarsit incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare . Compozitia o coacem in forma de tort (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 20-30 minute. Blatul rece se taie in 3.
Crema : hidratam gelatina in 80 ml apa rece. Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca, pe foc pana incepe sa fiarba, luam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Lasam 2 minute, apoi omogenizam cu un tel. Adaugam gelatina hidratata in crema putin fierbinte, apoi o lasam sa se raceasca.
Piersicile scurse de compot le impartim in 2 boluri. 300 g piersici se fac piure cu blenderul , iar 200 g le taiem cubulete mici.
Mascarponele il amestecam cu zaharul pudra, apoi adaugam crema de ciocolata racita, piureul de piersici si piersicile cubulete.
Forma de tort in care am copt blatul, o udam putin apoi o tapetam cu folie alimentara. Asezam primul blat insiropat cu compot – jumatate din crema- al 2-lea blat insiropat-restul de crema- al3-lea blat insiropat. Acoperim cu folia ramasa si dam tortul la frigider de seara pana dimineata.
Rasturnam tortul pe un platou, apoi il scoatem din forma si luam jos folia .
Decor : smantana pentru frisca o mixam spuma. Cu ea imbracam tortul.
Biscuitii oreo i-am tinut la frigider cateva ore, apoi i-am macinat cu tot cu crema si am imbracat tortul .
Bomboanele (eu am avut mai putine decat trbuiau) le-am asezat intr-o tava pe foaie de copt, dupa ce le-am spart cu un batator de snitele, apoi le-am pus in cuptorul preincalzit sa se topeasca (circa 10 minute). Cu o scobitoare am trasat cateva dungi.
Am lasat pasta de bomboane sa se raceasca, apoi am rupt bucati lungi, pe care le-am asezat in mijlocul tortului, obtinand astfel focul. In jurul flacarilor am asezat batoane twix , iar la baza tortului alte batoane cu ciocolata, mai mici, care sa semene cu lemnele 🙂
Un super delicios tort ! 🙂
Spor la prajiturit !
Sursa : http://www.laurasava.ro/2015/04/30/tort-foc-de-tabara/
0 Comentarii