Tort Foc de Tabara

Tort Foc de Tabara

Tort Foc de Tabara

 

Blat :

4 oua mari (sau 5 oua mici)

150 g zahar

2 lg iaurt

100 g faina

100 g amidon alimentar

2 lgt praf de copt

un praf de sare

 

Crema :

500 g piersici din compot

500 g mascarpone

150 g zahar pudra

200 g ciocolata alba

300 ml smantana pentru frisca

12 g gelatina granulata

 

Decor :

200 ml smantana pentru frisca

150 g biscuiti oreo

100 g bomboane rosii

100 g bomboane galbene

 

Mod de preparare Tort Foc de Tabara :

       Blat : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi iaurtul, faina amestecata cu amidonul si praful de copt, iar la sfarsit incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare . Compozitia o coacem in forma de tort (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 20-30 minute. Blatul rece se taie in 3.

DSC_0410

DSC_0416

  Crema : hidratam gelatina in 80 ml apa rece. Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca, pe foc pana incepe sa fiarba, luam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Lasam 2 minute, apoi omogenizam cu un tel. Adaugam gelatina hidratata in crema putin fierbinte, apoi o lasam sa se raceasca.

Piersicile scurse de compot le impartim in 2 boluri. 300 g piersici se fac piure cu blenderul , iar 200 g le taiem cubulete mici.

Mascarponele il amestecam cu zaharul pudra, apoi adaugam crema de ciocolata racita, piureul de piersici si piersicile cubulete.

DSC_0425 DSC_0426

Forma de tort in care am copt blatul, o udam putin apoi o tapetam cu folie alimentara. Asezam primul blat insiropat cu compot – jumatate din crema- al 2-lea blat insiropat-restul de crema- al3-lea blat insiropat. Acoperim cu folia ramasa si dam tortul la frigider de seara pana dimineata.

DSC_0427 DSC_0428 DSC_0429

Rasturnam tortul pe un platou, apoi il scoatem din forma si luam jos folia .

DSC_0430 DSC_0431

   Decor : smantana pentru frisca o mixam spuma. Cu ea imbracam tortul.

DSC_0432

Biscuitii oreo i-am tinut la frigider cateva ore, apoi i-am macinat cu tot cu crema si am imbracat tortul .

Bomboanele (eu am avut mai putine decat trbuiau) le-am asezat intr-o tava pe foaie de copt, dupa ce le-am spart cu un batator de snitele, apoi le-am pus in cuptorul preincalzit sa se topeasca (circa 10 minute). Cu o scobitoare am trasat cateva dungi.

DSC_0419 DSC_0422

Am lasat pasta de bomboane sa se raceasca, apoi am rupt bucati lungi, pe care le-am asezat in mijlocul tortului, obtinand astfel focul. In jurul flacarilor am asezat batoane twix , iar la baza tortului alte batoane cu ciocolata, mai mici, care sa semene cu lemnele 🙂

Tort Foc de Tabara

Tort Foc de Tabara

Tort Foc de Tabara

Tort Foc de Tabara

 

Un super delicios tort ! 🙂

Spor la prajiturit !

 

Sursa : http://www.laurasava.ro/2015/04/30/tort-foc-de-tabara/

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid Blat : 180 g unt 80% 150 g miere 150 g zahar 3 oua mari (sau 4 oua mici) 1 lgt bicarbonat 300 g faina   Crema : 450 ml smantana pentru frisca 30% 450 ml smantana acra, fermentata 30% 130 g zahar pudra vanilie   Mod de preparare Tort...

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10