Blat :
5 oua
un praf de sare
6 lg zahar
200 g alune macinate
2 lg cacao
2 lg faina
1,5 lgt praf de copt
Crema :
200 g unt (80%)
200 g ciocolata neagra (Milka)
5 lg Nutella
8 bomboane Ferrero Rocher (sau napolitane cu crema de alune 100 g)
Decor pt margini tort :
1-2 lg Nutella
100 g alune prajite maruntite
Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam galbenusurile , apoi faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si alunele macinate.
Coacem blatul in forma (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem blatul in 2.
Crema : mixam putin untul, apoi peste el adaugam lingura cu lingura din Nutella, apoi ciocolata topita si racita si bomboanele Ferrero Rocher tocate (trebuie tinute la frigider pt a le toca usor) sau napolitane cu crema de alune. Omogenizam apoi crema o impartim in 2.
Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema.
Marginile tortului le ungem cu Nutella, apoi cu alune prajite tocate .
Este un tort care se poate consuma imediat sau daca sta la frigider, trebuie scos cu 2 ore inainte de a fi consumat.
Spor la incercat reteta ! 🙂
Sursa : http://babeczka.zuzka.pl/2012/09/tort-ferrero-rocher/
cat zahar la blat?
6 lg