Tort Ferrero Rocher

DSC_0051

Blat :

5 oua

un praf de sare

6 lg zahar

200 g alune macinate

2 lg cacao

2 lg faina

1,5 lgt praf de copt

 

Crema :

200 g unt (80%)

200 g ciocolata neagra (Milka)

5 lg Nutella

8 bomboane Ferrero Rocher (sau napolitane cu crema de alune 100 g)

 

Decor pt margini tort :

1-2 lg Nutella

100 g alune prajite maruntite

 

Mod de preparare :

 Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam galbenusurile , apoi faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si alunele macinate.

DSC_0013 DSC_0014

Coacem blatul in forma (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem blatul in 2.

DSC_0016 DSC_0018

   Crema : mixam putin untul, apoi peste el adaugam lingura cu lingura din Nutella, apoi ciocolata topita si racita si bomboanele Ferrero Rocher tocate (trebuie tinute la frigider pt a le toca usor) sau napolitane cu crema de alune. Omogenizam apoi crema o impartim in 2.

DSC_0024 DSC_0027 DSC_0030

 Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema.

DSC_0031 DSC_0033

 

Marginile tortului le ungem cu Nutella, apoi cu alune prajite tocate .

Este un tort care se poate consuma imediat sau daca sta la frigider, trebuie scos cu 2 ore inainte de a fi consumat.

DSC_0051

Spor la incercat reteta ! 🙂

 

Sursa : http://babeczka.zuzka.pl/2012/09/tort-ferrero-rocher/

 

2 Comentarii

  1. silvi

    cat zahar la blat?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1339
8384
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest