Tort Egiptean
3 Foi :
6 albusuri
6 lg zahar
1,5 lg faina
120 g nuci macinate ( alune )
Crema 1 :
6 galbenusuri
6 lg zahar
340 ml lapte
2 lg amidon alimentar ( faina )
170 g unt esenta de vanilie
Crema 2 :
150 g zahar
200 ml frisca
120 nuci macinate mai mare
Mod de preparare Tort Egiptean :
Foi : se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi astfel: 2 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam cele 2 lg de zahar si mixam pana se intareste spuma ; amestecam 40 g nuci cu 1/2 lg faina si o turnam peste albusurile batute spuma tare , amestecand cu o lingura .
Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu (d=23 cm ) tapetata cu hartie de copt si coacem la 160 grade Celsius, circa 20-25 minute fiecare foaie; repetam de inca 2 ori .
Crema 1: intr-o craticioara amestecam cele 6 galbenusuri cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat, amestecand intr-una, apoi punem craticioara pe foc mediu si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Untul il mixam putin, iar in el punem cate o lingura din crema racita, amestecand pana la omogenizare . Crema o impartim in 3.
Crema 2 : punem zaharul intr- o cratita pe foc si il lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand; zaharul topit il turnam in fir subtire intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se raceasca, dupa care il asezam intre 2 folii si il batem cu sucitorul (eu l-am maruntit zaharul caramelizat cu robotul cu care am maruntit si nucile). Batem frisca tare si in ea incorporam nucile maruntite mai mare si zaharul caramelizat, maruntit si el. Crema 2 o impartim in 3.
Asamblare : Foaie-1/3 crema1-1/3 crema2 si repetam de inca 2 ori.
Si pozele vechi 🙂
Suuper bun si delicios! 🙂
Sursa mea :
https://www.haisagatim.ro/tort-egiptean.html.
Alte retete cu nuci :
https://miremirc.ro/torturi/tort-cu-nuci-si-bezea/
https://miremirc.ro/prajituri/cuburi-cu-nuci/
Please follow and like us:
imi pare tare bine ca ti-am descoperit blogul,mi se pare foarte interesant:)
multumesc frumos 🙂
Foarte frumos ai expus reteta acestui tort, l-am facut si eu mai demult, doar ca nu am pozat decat la final 🙂 o sa il refac cu prima ocazie!
Imi place cum ti-a iesit,eu inca nu l-am facut,este in asteptare,,,,pupp!!
Trebuie sa-l faci ptr ca este foarte gustos 🙂
ce bine arata!
Te-am trecut in listuta mea de blogroll, ca sa te pot urmari mai usor. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.
Pare un tort tare gustos! si arata si bine.
Chiar este un tort gustos 😛 Mersi de vizita !
Arata absolut delicios ..am sa-l probez sa-l fac ,cu siguranta