Tort eclipsa

Tort eclipsa

Tort eclipsa

Blat :

220 g faina

300 g zahar

60 g cacao

2 lgt bicarbonat

1 lgt praf de copt

1/2 lgt sare

250 ml lapte batut

125 ml ulei

3 oua mici

1 lgt vanilie

250 ml cafea espresso tare fierbinte

Crema :

250 g zahar

1/2 lgt rasa de sare

35 g amidon alimentar

400 ml smantana pentru frisca

300 ml lapte

200 g ciocolata neagra (75% cacao)

Mod de preparare Tort eclipsa : 

Crema : intr-o craticioara punem zaharul, sarea, amidonul, laptele si smantana pentru frisca. Amestecam si punem pe foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Adaugam apoi ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand crema incepe sa se ingroase ( devine ca o budinca ). Mutam crema intr-un bol rece, acoperim cu folie alimentara, intepam din loc in loc cu furculita. lasam crema sa se raceasca, apoi o tinem le frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore.

DSC_0609 DSC_0611 DSC_0614

 Blat : intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu cele umede cu exceptia cafelei espresso pe care o incorporam ultima .Impartim compozitia in 2 si coacem 2 blaturi in forma rotunda de tort (d=23 cm), in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Lasam blaturile sa se raceasca, apoi le taiem in 2 .Obtinem 4 blaturi.

DSC_0618 DSC_0619 DSC_0620

 Asamblare : blat-1/3 crema-blat-1/3 crema-blat-imbracam tortul in 1/3 crema , apoi in firimiturile de la cel de-al 4-lea blat.

DSC_0632

Tort eclipsa

Dam tortul la frigider pana in momentul servirii .

Tort eclipsa

Tort eclipsa

Tort eclipsa

 

 

Delicios ! Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : https://bananachocolate.wordpress.com/2013/05/09/tort-eclipsa-multa-multa-ciocolata-also-in-english/

Reteta video o puteti gasi aici :

https://www.youtube.com/watch?v=TVTj7yNfrhg

Alte retete cu ciocolata :

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Tort de ciocolata si mascarpone

 

4 Comentarii

  1. Gela

    Mi se pare prea mult zaharul din blat!

    Răspuns
    • miremirc

      nu e prea mult, dar daca doresti il poti micsora…

      Răspuns
  2. Veres Oana

    Buna! vreau sa fac acest tort pentru o aniversare si vroiam sa te intreb daca nu se bate crema putin cu mixerul inainte sa o pui pe tort

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...