Tort eclipsa
Blat :
220 g faina
300 g zahar
60 g cacao
2 lgt bicarbonat
1 lgt praf de copt
1/2 lgt sare
250 ml lapte batut
125 ml ulei
3 oua mici
1 lgt vanilie
250 ml cafea espresso tare fierbinte
Crema :
250 g zahar
1/2 lgt rasa de sare
35 g amidon alimentar
400 ml smantana pentru frisca
300 ml lapte
200 g ciocolata neagra (75% cacao)
Mod de preparare Tort eclipsa :
Crema : intr-o craticioara punem zaharul, sarea, amidonul, laptele si smantana pentru frisca. Amestecam si punem pe foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Adaugam apoi ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand crema incepe sa se ingroase ( devine ca o budinca ). Mutam crema intr-un bol rece, acoperim cu folie alimentara, intepam din loc in loc cu furculita. lasam crema sa se raceasca, apoi o tinem le frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore.
Blat : intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu cele umede cu exceptia cafelei espresso pe care o incorporam ultima .Impartim compozitia in 2 si coacem 2 blaturi in forma rotunda de tort (d=23 cm), in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Lasam blaturile sa se raceasca, apoi le taiem in 2 .Obtinem 4 blaturi.
Asamblare : blat-1/3 crema-blat-1/3 crema-blat-imbracam tortul in 1/3 crema , apoi in firimiturile de la cel de-al 4-lea blat.
Dam tortul la frigider pana in momentul servirii .
Delicios ! Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : https://bananachocolate.wordpress.com/2013/05/09/tort-eclipsa-multa-multa-ciocolata-also-in-english/
Reteta video o puteti gasi aici :
https://www.youtube.com/watch?v=TVTj7yNfrhg
Alte retete cu ciocolata :
Mi se pare prea mult zaharul din blat!
nu e prea mult, dar daca doresti il poti micsora…
Buna! vreau sa fac acest tort pentru o aniversare si vroiam sa te intreb daca nu se bate crema putin cu mixerul inainte sa o pui pe tort
crema nu se mixeaza