Tort Dobos
 
 
Blat:
8 oua 
8 lg zahar
4 lg ulei
10 lg faina
 
Crema:
250 g unt (80%)
50 g zahar pudra
5 oua
200 g zahar
3 lg cacao
 
Glazura:
100 g zahar
30 g unt
1/2 lgt otet
 
Mod de preparare :
 
       Blat: impatim cantitatile in 2 si vom avea : 4 oua, 4 lg zahar, 2 lg ulei si 5 lg faina. Mixam albusurile cu zaharul,  adaugam galbenusurile frecate cu uleiul; cu o lingura incorporam faina, amestecand de jos in sus. Se coace foaia in tava mare de aragaz (32*42 cm) tapetata cu hartie de copt. Foile reci se taie pe latime in 4. Procedam la fel si pentru cealalta jumatate. Obtinem 8 foi. Cine doreste foi mai subtiri, poate folosi doar 6 oua.
 
 
 
 
 
       Crema: mixam ouale cu zaharul si cacao si punem pe aburi, sau intr-o cratita de inox cu fund dublue, pe foc mic,  amestecand pana se ingroasa . Acoperim cu folie alimentara si lasam a se raceasca. Untul il mixam cu zaharul pudra si il amestecam cu compozitia rece de mai sus. Crema o impartim in 8. Cu ea ungem 7 foi si marginile tortului.
 
 
 
 
 
 
 
       Glazura: caramelizam zaharul,apoi adaugam untul si amestecam bine de tot pana se topeste untul, pe foc mic;la sfarsit incorporam otetul pentru stralucire.
 
 
 
       Asamblare: luam 1 lingura de crema si o punem deoparte. Pe cea de a 8-a foaie, taiat in 15 dreptunghiuri, punem glazura repede . Ungem 7 foi cu crema, imbracam marginile tortului , apoi cu un pos punem 15 gramajoare pe mijlocul tortului, pe care vom sprijini feliile cu glazura. 
 
 
 
       Dam tortul la frigier de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.
 
 
  
656x440_tort-dobos-76682
 
656x492_tort-dobos-76684
 
656x492_tort-dobos-76681 
 

 Un tort excelent de bun . Spor la prajiturit !!! 🙂

 
 

2 Comentarii

  1. Explora Cuisine

    Wow, arata superb, felicitari! iti trebuie rabdare pentru tortul acesta 🙂

    Răspuns
  2. miremirc

    Multumesc mult! esti draguta 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1335
74
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest