Blat:
8 oua
8 lg zahar
4 lg ulei
10 lg faina
Crema:
250 g unt (80%)
50 g zahar pudra
5 oua
200 g zahar
3 lg cacao
Glazura:
100 g zahar
30 g unt
1/2 lgt otet
Mod de preparare :
Blat: impatim cantitatile in 2 si vom avea : 4 oua, 4 lg zahar, 2 lg ulei si 5 lg faina. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul; cu o lingura incorporam faina, amestecand de jos in sus. Se coace foaia in tava mare de aragaz (32*42 cm) tapetata cu hartie de copt. Foile reci se taie pe latime in 4. Procedam la fel si pentru cealalta jumatate. Obtinem 8 foi. Cine doreste foi mai subtiri, poate folosi doar 6 oua.
Crema: mixam ouale cu zaharul si cacao si punem pe aburi, sau intr-o cratita de inox cu fund dublue, pe foc mic, amestecand pana se ingroasa . Acoperim cu folie alimentara si lasam a se raceasca. Untul il mixam cu zaharul pudra si il amestecam cu compozitia rece de mai sus. Crema o impartim in 8. Cu ea ungem 7 foi si marginile tortului.
Glazura: caramelizam zaharul,apoi adaugam untul si amestecam bine de tot pana se topeste untul, pe foc mic;la sfarsit incorporam otetul pentru stralucire.
Asamblare: luam 1 lingura de crema si o punem deoparte. Pe cea de a 8-a foaie, taiat in 15 dreptunghiuri, punem glazura repede . Ungem 7 foi cu crema, imbracam marginile tortului , apoi cu un pos punem 15 gramajoare pe mijlocul tortului, pe care vom sprijini feliile cu glazura.
Dam tortul la frigier de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.
Un tort excelent de bun . Spor la prajiturit !!! 🙂
Wow, arata superb, felicitari! iti trebuie rabdare pentru tortul acesta 🙂
Multumesc mult! esti draguta 🙂